Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Nätmobbning/Cyberbullying

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Nätmobbning/Cyberbullying"— Presentationens avskrift:

1 Nätmobbning/Cyberbullying

2 Det vi redan vet; Nätmobbning är ett nytt sätt att mobba, nämligen via tex. en dator, mobil m.m och inte ”in real life”. Man blir mycket modigare och vågar skriva väldigt mycket. Mobbningen fortsätter även hemma, och det är oftast tonåringar som drabbas. Om man jämför med mobbning i skolan så är det bara några personer som ser om man blir mobbad, men via internet tex. Facebook då är det dubbelt så många som ser det. Om man skriver något som man sedan ångrar så går det inte att ta bort.

3 Lite fakta Man ser inte reaktionen direkt, som man gör med vanlig mobbning. På SvD så har Elza Dunkel sagt att forskare har konstaterat att man blir mycket modigare genom nätet, istället för att stå öga mot öga. Alla ord blir mycket grovare och hårdare. källa; SvD

4 Skillnader Mobbning Oftast händer det bara på skoltid.
Det är mer fysiskt. Vuxna kan se det lättare, och göra något åt det (i skolan). Man är inte lika anonym som på nätet. Nätmobbning Nätmobbningen fortsätter även hemma, dygnet runt. Det är mer psykiskt. Man vågar mer. Allt sprids väldigt snabbt, nästan alla vet vad som har hänt.

5 Varför mobbar man? Man kan ha dåligt hemma.
Vill visa sig att man är cool för andra som har större status. Man känner sig osäker, vill skydda sig själv.

6 Hur ska vi stoppa det? Våga säga ifrån till dom som mobbar, gå till en vuxen om du inte vågar säga det själv. Om du blir mobbad på en sida, ta kontakt med ägaren och anmäl personen. Om du chattar och blir utsatt av mobbning skriv ut och visa konversationen.

7 Källor Vi har skrivit det mesta själva, förutom SvD
Av; Rebecca, Emma och Hanna


Ladda ner ppt "Nätmobbning/Cyberbullying"

Liknande presentationer


Google-annonser