Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

AV: Oscar O, Simon D, Marco, Marcus & Erik SVERIGES EL PRODUKTION.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "AV: Oscar O, Simon D, Marco, Marcus & Erik SVERIGES EL PRODUKTION."— Presentationens avskrift:

1

2 AV: Oscar O, Simon D, Marco, Marcus & Erik

3 SVERIGES EL PRODUKTION

4 VINDKRAFT Det största vindkraftvärken är 80 meter höga och de tre rotorbladen är 35 meter. 0,3 % av el produktionen är från vindkraft. Det planeras att man ska bygga 117 nya vindkraftsparker i Sverige Problem: Fåglar flyger in i vindkraftverkets rotorblad.

5 VATTENKRAFT I Ugana står vattenkraften för 99% av landets el produktionen. I Kenya är det 67 % som kommer från vattnet I Kina pågår bygget på en damm som kommer tvinga 1,7 miljoner människor att flytta. I Sverige finns det 1200 vattenkraftvärk.

6 KÄRNKRAFT Det första kärnkrafts reaktorn byggdes i Ryssland 1954. Frankrike var mest positiva till detta sätt att utvinna el. I dag är det 75% av Frankrikes el produktion. 1986 exploderade en reaktor i Tjernobyl i Ukraina. Radioaktiviteten spred sig över hela västra Europa även Sverige.

7 SOLENERGI Mellan 1980 och 2000 sänktes priset på energi från solen med 83% Många fattiga länder får sin el från solen. En del skolor har solceller för att få internet

8 Klick inte!!

9 SLUT!!!! τέλος Конец نهاية Akhir 末端 Koniec The End Final приключвам


Ladda ner ppt "AV: Oscar O, Simon D, Marco, Marcus & Erik SVERIGES EL PRODUKTION."

Liknande presentationer


Google-annonser