Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Helvetet de 5 världrseligionerna

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Helvetet de 5 världrseligionerna"— Presentationens avskrift:

1 Helvetet de 5 världrseligionerna

2 Judendom Gehenna. Purgatorium snarare än dödsrike. Från Hinnoms dal.
Människooffer till Molok. Avskrädesförbränning. Purgatorium snarare än dödsrike. För alla, men inte mer än 12 månader. Själslig rening innan himmelriket.

3 Hinnoms dal

4 Kristendom Av Hel (dödsrike) och vite (straff)
Platsen för de oförbätterliga syndarnas eviga(?) straff. Djävulens och de fallna änglarnas hemvist. Olika syn på helvetet i Kristendomen Evig plåga Evigt liv på jorden Purgatorium Permanent död

5 Hortus Deliciarum - 12th century

6 Islam Jahannam جهنم (jmfr Gehenna) Purgatorium
Eldigt helvete i motsats till paradiset. Ordet Jahannam har med värme att göra. Uppdelat i nivåer beroende på dina synder. (jmfr Dantes Inferno) Purgatorium  Förmodligen inte för evigt. Syndarna skall dömas på domedagen.

7 Hinduism Nark' in Hindi Yama helvetets konung.
 Osäkert om ett helvete eller metafor för samvetet. I Mahabharataoch vissa puranas näms dock helveten. Yama helvetets konung.  Syndaren ställs inför Yama (domaren) och Chitragupta (jmfr Sankte Per). Yama bestämmer straffet. Diverse former av tortyr, doppas i kokande olja exempelvis. När straffet är genomlidet återföds man i enlighet med sin karma

8

9 Buddhism Många olika Narakas.
Man föds in i en Naraka beroende på Karma. Inte för evigt. Åtta heta narakas samt åtta kalla. En livstid i de kalla är 20 gånger den förra livstiden. I de heta skiljer det sig.

10


Ladda ner ppt "Helvetet de 5 världrseligionerna"

Liknande presentationer


Google-annonser