Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Sex och relationer.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Sex och relationer."— Presentationens avskrift:

1 Sex och relationer

2 Onani = masturbation = sexuell självstimulering
Olika tekniker att med handen eller föremål stimulera eget könsorgan för att nå sexuell tillfredställelse. Pojkar och flickor upptäcker ibland slumpmässigt möjligheten att onanera redan i småbarnsåldern. Oftare under pubertetsåren.

3 Läkaren Bekker (1710), Tissot (1755) skrev text där de varnade för onanins faror.
Psykiska och fysiska sjukdomar Varje utlösning försvagar kroppen sinnessjuk Under 1800-talet Sova med händerna på täcket Skär bort klitoris I början på 1900-talet Onani är ett sexuellt normalt beteende.

4 Tror du att det är vanligt att man säger att man legat med någon fast man inte har gjort det?

5 Sexdebut Undersökningar visar att 45-50% av 15-19år har inte haft sex.
Nervös Kanske inte allt blir skönt, skaver i slidan, snabb utlösning mm De flesta problem gör över när du och din partner känner er säkrare och lugnare. Surfa gärna runt på

6 När ska man börja ha samlag?

7 Ge några bra tips till någon som ska ha sex för första gången.

8 Bra tips till någon som ska ha sex för första gången
Viktigt att båda vill ha sex. Att man är nykter. Viktigt att prata med sin partner vad den gillar och inte gillar och lära känna sin och partnerns kropp så man vet vad man själv gillar och vad sin partner gillar. Viktigt med förspel som kyssar, kramar och smek för då förbereder sig kroppen för samlaget. Penis blir styv och slidan blir fuktig för att minska friktionen. Att använda skydd. Helst kondom för den skydda mot både könssjukdomar och oönskad graviditet. Måste ha kondomen på under hela samlaget, det kan komma sperma innan utlösningen. Att ha sex på en trygg plats för att ni kan slappna av lättare.

9 Vilken replik/fras skulle du säga när du vill ha sex med någon och vill att ni ska använda kondom?

10 Inget sex utan kondom Jag är rädd om dig och mig Ta fram några olika kondomer och be partnern att välja en Använder kondom för våran skull Det där med skydd är viktigt. Hur löser vi det? Med kondom eller inte alls. Är du redo att bli förälder?

11 FN:s mänskliga rättigheter
Du bestämmer själv: över din egen kropp om och när du vill ha sex på vilket sätt du vill ha sex med vem du vill ha sex med.

12 Det finns lagar som säger att
En person över 15år får inte ha någon sex med en person under 15år. Ingen har rätt att göra något sexuellt mot en person som inte vill. Alltid olagligt att ha sex men någon genom våld eller att hota med våld eller någon annan kriminell handling. Olagligt att försöka få någon under 15 år att göra sexuella saker på nätet, eller att tex skicka nakenbilder.

13 Orgasm http://www.umo.se/sex/Orgasm/
Vid ett samlag eller annan tyg av sex så ökar lustkänslorna hela tiden. När detta når sin höjdpunkt så kan du få något som kallas orgasm. Lättaste sättet att få orgasm är för de flesta är att stimulera ollonet eller klitoris. Vid samlag är det väldigt sällan som tjejer och killar får orgasm samtidigt. Kvinnor kan behöva få klitoris stimulerad för att få orgasm. Detta kan man göra innan eller efter samlaget. Tjejer kan få flera orgasmer i följd. Killar kan få en orgasm (vid utlösning) sedan blir penisen mjuk.

14 Olika sexuella läggningar
Sexuell läggning handlar om vad de personer som man blir kär i eller kåt på har för kön. Man kan vara heterosexuell, homosexuell eller bisexuell. Bisexualitet är när man bli kär i och kåt på både tjejer och killar. Heterosexualitet är när man blir kär i eller kåt på någon av ett annat kön. Ett annat ord för det är straight. Homosexualitet är när man blir kär i eller kåt på någon med samma kön. Ett annat ord för det är gay. Tjejer som gillar tjejer kan kalla sig för lesbiska eller flator. Killar som gillar andra killar kan kalla sig för bögar.

15 Svara på brevet.


Ladda ner ppt "Sex och relationer."

Liknande presentationer


Google-annonser