Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

MISSIONSKYRKAN Svenska missionskyrkan har existerat som en egen rörelse sedan 1878, på grund av att man vill lägga större vikt på kristen mission i Sverige.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "MISSIONSKYRKAN Svenska missionskyrkan har existerat som en egen rörelse sedan 1878, på grund av att man vill lägga större vikt på kristen mission i Sverige."— Presentationens avskrift:

1 MISSIONSKYRKAN Svenska missionskyrkan har existerat som en egen rörelse sedan 1878, på grund av att man vill lägga större vikt på kristen mission i Sverige och utlandet, dom vill ha en personlig relation med Jesus. Missionskyrkan betyder att man vill sprida kristendomen. År 2003 var det kyrkan bytte namn till evangeliskkyrkan och 2011 gick dom till equmeniakyrkan tillsammans med svenska baptistsamfundet och metodistkyrkan i Sverige. Svenska missionskyrkan har existerat som en egen rörelse sedan 1878, på grund av att man vill lägga större vikt på kristen mission i Sverige och utlandet, dom vill ha en personlig relation med Jesus. Missionskyrkan betyder att man vill sprida kristendomen. År 2003 var det kyrkan bytte namn till evangeliskkyrkan och 2011 gick dom till equmeniakyrkan tillsammans med svenska baptistsamfundet och metodistkyrkan i Sverige.

2 VEM SKAPADE MISSIONSKYRKAN. Det var en präst som hette Paul Petter Waldenström. Han föddes 1838 och dog 1917. Han gillade inte att icke troende jobbade i kyrkan, och tyckte också att det var dåligt att man inte fick be sina böner varsomhelst. 1878 så skapade han en frikyrka som han kallade svenska missionsförbundet. Målet var att sprida kristendomen och att få en mer personlig relation med Jesus. Det var en präst som hette Paul Petter Waldenström. Han föddes 1838 och dog 1917. Han gillade inte att icke troende jobbade i kyrkan, och tyckte också att det var dåligt att man inte fick be sina böner varsomhelst. 1878 så skapade han en frikyrka som han kallade svenska missionsförbundet. Målet var att sprida kristendomen och att få en mer personlig relation med Jesus.

3 MISSIONSKYRKANS REGLER 1: man måste vara troende. 1: man måste vara troende. 2: man måste följa bibelns regler. 2: man måste följa bibelns regler. 3: man får be sina böner vart man vill 3: man får be sina böner vart man vill 4: öppen för teologiska frågor exempelvis bibeln tolkningar och synen på dopet. 4: öppen för teologiska frågor exempelvis bibeln tolkningar och synen på dopet..5: ”det är kyrkor så till vida att Jesus Kristus är närvarande genom hans ord och ande, och samlar och vägleder dem, och att dem erkänner att alla troende och endast troende är medlemmar i kyrkan”- vilket betyder att även om man har olika åsikter så är man välkommen ändå.5: ”det är kyrkor så till vida att Jesus Kristus är närvarande genom hans ord och ande, och samlar och vägleder dem, och att dem erkänner att alla troende och endast troende är medlemmar i kyrkan”- vilket betyder att även om man har olika åsikter så är man välkommen ändå

4 MER FAKTA 2009 hade dom 60875 medlemmar. Det gjorde dom till de tredje största samfundet 2009 hade dom 60875 medlemmar. Det gjorde dom till de tredje största samfundet En känd politiker som är medlem i missionskyrkan är Lars Leijonborg. En känd politiker som är medlem i missionskyrkan är Lars Leijonborg. Svenska missionskyrkan hade innan sammanslagningen 700 församlingar Svenska missionskyrkan hade innan sammanslagningen 700 församlingar Det fans två missionsskolor i Sverige, en i Skåne och en i Värmland Det fans två missionsskolor i Sverige, en i Skåne och en i Värmland 1950-talet var det som mest medlemmar. 1950-talet var det som mest medlemmar.


Ladda ner ppt "MISSIONSKYRKAN Svenska missionskyrkan har existerat som en egen rörelse sedan 1878, på grund av att man vill lägga större vikt på kristen mission i Sverige."

Liknande presentationer


Google-annonser