Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Microsoft ® Lync ™ 2010 Web App-utbildning. Mål Den här kursen är en introduktion till Microsoft Lync Web App och behandlar följande ämnen: Översikt av.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Microsoft ® Lync ™ 2010 Web App-utbildning. Mål Den här kursen är en introduktion till Microsoft Lync Web App och behandlar följande ämnen: Översikt av."— Presentationens avskrift:

1 Microsoft ® Lync ™ 2010 Web App-utbildning

2 Mål Den här kursen är en introduktion till Microsoft Lync Web App och behandlar följande ämnen: Översikt av Lync Web App Delta i onlinemöten Bjud in andra deltagare Starta programdelning Hämta kundloggar Bilaga

3 Översikt Lync Web App förser sina användare med ett webbläsarbaserat alternativ för anslutning till Lync-möten online. Lync Web App kräver en Microsoft Silverlight-kompatibel webbläsare. Programmets funktion för onlinemöten liknar lösningen för Lync 2010-klienten. Men deltagare behöver inte installera ytterligare programvara för att ansluta och delta i ett onlinemöte. Om du tänker presentera och använda skrivbordsdelning måste du installera en plugin för delning. Silverlight Alla som använder Silverlight-kompatibla webbläsare och ett operativsystem med en Internetanslutning kan delta i ett Lync-onlinemöte utan att installera Lync-klienten eller Lync Attendee-klienten. Silverlight är en webbläsar- och plattformsoberoende plugin som hjälper till att leverera program och upplevelser på webben. När en deltagare använder Web App-programmet kan deltagarens webbläsare automatiskt söka efter Silverlight-installationen och be användaren att installera den om det skulle behövas. Du kan också installera Silverlight från Silverlights webbplats.Silverlights webbplats T ILLBAKA TILL M ÅLT ILLBAKA TILL M ÅL

4 Delta i onlinemöten Följande avsnitt introducerar dig för onlinemöten med Lync Web App. Följande bilder visar ett visuellt arbetsflöde och en demonstration av upplevelsen. Deltagarna kan få uppmaningar på skärmen om att installera Silverlight eller tillåta en pop-up så att deras dator kan göra resten. T ILLBAKA TILL M ÅLT ILLBAKA TILL M ÅL

5 Flödesschema för anslutning till onlinemöten Ja Nej Ja Nej Ja Att delta i ett onlinemöte med hjälp av Lync Web App kräver ett minimalt antal klick för att snabbt ansluta deltagarna. T ILLBAKA TILL M ÅLT ILLBAKA TILL M ÅL

6 Ansluta till Lync Web App De här instruktionerna förklarar hur du deltar och ansluter till ljuddelen av ett onlinemöte. Obs! Silverlight krävs. Delta i upplevelsen 1.Öppna inbjudningen till onlinemötet. 2.Klicka på hyperlänken för Delta i onlinemöte eller kopiera in URL- adressen manuellt i din webbläsare. 3.Anslut som en gäst eller genom att använda företagsuppgifter. –Kicka på Delta som gäst om du ansluter till mötet utanför företaget. –Klicka på Delta med företagsuppgifter om du har sådana. 4.Fyll i informationen på skärmen, som till exempel ditt visningsnamn och klicka sedan på Delta i möte. 5.Klicka på Telefonknappen på lägesfältet. 6.Ange ditt telefonnummer i Samtalsuppgifter och klicka sedan på Ring mig. T ILLBAKA TILL M ÅLT ILLBAKA TILL M ÅL

7 Utföra vanliga uppgifter T ILLBAKA TILL M ÅL T ILLBAKA TILL M ÅL Följande avsnitt är en introduktion till de grundläggande åtgärderna en deltagare utför under ett onlinemöte.

8 Bjuda in fler deltagare T ILLBAKA TILL M ÅL T ILLBAKA TILL M ÅL Fler deltagare kan bjudas in av presentatören via menyn Personer. Bjud in deltagare till en ljudkonferens 1.Klicka på den nedrullningsbara listrutan för Personer. 2.Klicka på Bjud in via telefon och ange deltagarens telefonnummer. Online Meeting ringer automatiskt upp numret och ansluter deltagaren till ljudkonferensen. Bjud in deltagare till ett onlinemöte 1.Klicka på Bjud in via e-post. 2.Klicka på knappen Kopiera all text. 3.Öppna Outlook och klicka sedan på Nytt e- postmeddelande. 4.Ange mottagaruppgifter på raden Till och ange Ämne. 5.Tryck på Ctrl +V för att klistra in texten i textfältet. 6.Klicka på Skicka.

9 Att starta programdelning T ILLBAKA TILL M ÅL T ILLBAKA TILL M ÅL Programdelning är den primära metoden för innehållsvisning på ett onlinemöte. Presentatörer kan dela sina skrivbord eller ett program, som till exempel en PowerPoint- presentation. Obs! Nya användare måste installera plugin- programmet Programdelning för Lync Web App. Starta programdelning 1.Klicka på Dela. 2.Klicka på Dela ditt skrivbord eller på Program. 3.Klicka på Tillåt i varningsdialogrutan om den visas. 4.Klicka på Börja dela. Obs! Deltagare ser innehållet inanför de gröna strecken. Klicka på Sluta dela högst upp på skärmen för att sluta dela. Klicka på Överlåt kontroll för att dela kontrollen med en annan deltagare.

10 Hämta kundloggar T ILLBAKA TILL M ÅL T ILLBAKA TILL M ÅL Kundloggar kan hämtas från Lync Web App för avancerade felsöknings- eller eskaleringsprocedurer. Obs! Kundloggar registreras i.log-format och kan läsas i alla textredigeringsprogram, till exempel Notepad.exe. Hämta kundloggar 1.Klicka på menyn Alternativ. 2.Klicka på Alternativ. 3.Godkänn Aktivera loggning. (aktiverad som standard) 4.Klicka på Spara loggar. 5.Skriv ett filnamn för loggar och klicka sedan på Spara. Filnamnet kan vara vad som helst som hjälper dig att komma ihåg vad det är. Vi rekommenderar att du döper filen till kundservicenumret (SR). Exampel: SR0000999.log Lync Web App Log mm-dd-åå.log Klicka på menyn Alternativ för att få åtkomst till kundloggen eller rensa alternativen för personliga uppgifter.

11 Granska Den här kursen var en introduktion till Microsoft Lync Web App och tog upp följande ämnen: Översikt av Lync Web App Delta i onlinemöten Bjud in andra deltagare Starta programdelning Hämta kundloggar Bilaga T ILLBAKA TILL M ÅLT ILLBAKA TILL M ÅL

12 Bilaga T ILLBAKA TILL M ÅL T ILLBAKA TILL M ÅL

13 Villkor för Lync Web App T ILLBAKA TILL M ÅL T ILLBAKA TILL M ÅL VillkorDefinition Mötesdeltagare Deltagare kan endast se på innehåll. Deltagare kan inte dela innehåll/filer/skrivbord/whiteboard. Deltagare kan bjuda in andra kontakter till ett möte. Mötespresentatörer Har alla deltagarrättigheter. Presentatörer kan dela skrivbord/program. Presentatörer kan ladda upp innehåll och spara innehåll lokalt. Presentatörer kan skapa whiteboards. Presentatörer kan godkänna personer från lobbyn. Presentatörer kan utesluta alla andra deltagare utom organisatören. Presentatörer kan befordra deltagare. Presentatörer kan degradera andra presentatörer men inte organisatören. Presentatörer kan stänga av andra deltagare. Presentatörer kan ha rättigheter att bläddra i innehåll. Presentatörer kan låsa ett möte. Mötesorganisatör Har alla rättigheter som presentatörerna har. Organisatörer kan inte uteslutas från konferensen. Organisatörer kan inte degraderas. Organisatörer kan aldrig tvingas vänta i lobbyn. Det finns ingen speciell ikon eller text som indikerar en organisatörs roll i förteckningen. Rollen som organisatör är inte överföringsbar, vilket innebär att det inte finns något koncept som ”befodra till organisatör”. Mötesdeltagare Samlat uttryck för presentatör, organisatör och deltagare.

14 Lync Web App Terms (inneh.) T ILLBAKA TILL M ÅL T ILLBAKA TILL M ÅL VillkorDefinition FörteckningKontroll som registrerar mötesdeltagare. PresentatörslobbyKontroll som registrerar inbjudna som väntar på att godkännas av presentatören. MötesåtkomstKontroll som tillåter presentatörer att ändra reglerna för deltagande. MötesreglerRegler för mötet som definieras av administratören. MötestillståndKontroll som tillåter presentatörer att ändra mötesdeltagarnas förinställda funktionaliteter under ett möte. Offentliga möten Möten där förtroendenivån mellan mötesdeltagarna är hög. De här mötena har följande karaktärsdrag:  Alla autentiserade användare är automatiskt presentatörer.  Alla externa/interna/anonyma användare är deltagare Privata mötenMöten där åtkomsten till mötet måste kontrolleras. I dessa möten tilldelar organisatörerna presentatörernas och deltagarnas roller på förhand.

15 T ILLBAKA TILL M ÅL T ILLBAKA TILL M ÅL © 2010 Microsoft Corporation. Med ensamrätt. Microsoft, Exchange ActiveSync, Excel, Lync, Outlook, PowerPoint, SharePoint, SQL Server, Windows, Windows Live, Windows Mobile, Windows Server, och andra produktnamn är eller kan vara registrerade varumärken och/eller varumärken i USA och/eller andra länder/regioner. Informationen häri är endast informativ och representerar den aktuella synen Microsoft Corporation har från och med den här presentationens datum. Eftersom Microsoft måste svara på förändrade marknadsvillkor ska det inte tolkas som ett åtagande från Microsofts sida och Microsoft kan inte garantera riktigheten i information som distribueras efter den här presenationens datum. MICROSOFT GER INGA GARANTIER, BESTÄMDA, UNDERFÖRSTÅDDA ELLER FÖRESKRIVNA, FÖR INFORMATIONEN I DEN HÄR PRESENTATIONEN.


Ladda ner ppt "Microsoft ® Lync ™ 2010 Web App-utbildning. Mål Den här kursen är en introduktion till Microsoft Lync Web App och behandlar följande ämnen: Översikt av."

Liknande presentationer


Google-annonser