Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Introduktion till Gamla Kilandavägen 69, Nödinge (Nödinge-Kullen 2:4)

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Introduktion till Gamla Kilandavägen 69, Nödinge (Nödinge-Kullen 2:4)"— Presentationens avskrift:

1 Introduktion till Gamla Kilandavägen 69, Nödinge (Nödinge-Kullen 2:4)
Historia Den nuvarande tomten är resultatet av en serie avstyckningar från stamhemmanet Hufvud, varav den senaste – och slutliga – skedde Vad vi kan utröna är boningshus med garage, och gästhus byggda ungefär samtidigt under 1970-talet. Enda modifieringen som gjorts därefter är installation av pelletsbrännare, samt uppdatering av avlopps- och vattenanläggningar. Huset Boningshuset ligger på en bergshöjd, omgiven av barrskog. Vid husets norra ände ligger ett garage med tvättstuga och vattenanläggning. Nedanför huset ligger gästhuset. Båda husen är klädda med liggande panel i mörkbrun färg med mörkgröna knutar. Husets interiör kännetecknas av dova färger och trånga arbetsytor. Tillsammans med väggmonterade ljuskällor i samtliga rum blir intrycket mycket mörkt. Tankar och önskemål att ta ställning till Utbyggnad Vi hade tänkt oss en utbyggnad av boningshuset om 1,5-2 våningar (yta ca 47 kvm per våning) ovanpå det nuvarande garaget, vid husets norra ände. De rum vi hade tänkt oss i utbyggnaden är ett ”master-sovrum”, klädkammare, toalett, 1-2 barnrum, samt kontor. Det är värt att nämna att vi även vill ha tillträde inomhus till pannrum och tvättstuga/garage, vilket inte är fallet i nuläget. Vi vill även göra en mindre utbyggnad för tambur om ca 2x4 m vid den nuvarande huvudentrén på husets östra sida. Ombyggnad/renovering Badrum: Det nuvarande badrummet (benämns ”framtida badrum” i figur ”Bygglovsritningar 1965”) flyttas till rummet bredvid (”sovrum”) i husets sydöstra hörn. Det kvarvarande utrymmet används som klädkammare/tambur. Tambur: Öppnas upp och moderniseras. Takfönster tas bort. Kök: Köket öppnas upp mot ”ateljén” i väster och mot tamburen i söder. Inredning moderniseras och ändras om för bättre arbetsytor (yta, höjd och djup) och flöde. Ett skafferi byggs. Vardagsrum: Det rum som benämns ”stuga” moderniseras. Det vi uppskattar i det här rummet är takhöjden, ”känslan” och den öppna spisen. Däremot känns rummet långsmalt och svårmöblerat. Matsal: Rummet som betecknas ”ateljé” modifieras för att användas som matsal. Eventuellt flyttas den västra väggen utåt för att skapa ett burspråk. Takfönster tas bort. Även här är det framför allt den öppna spisen vi vill bevara. Pannrum, garage och tvättstuga: Isoleras och förses med inre ”tillfartsvägar”. Tak: Vid inspektion anmärktes på svag takkonstruktion. Osäkert om vi vill åtgärda detta nu, men inte omöjligt. Exteriör: Målas om i t.ex. mörkgrått med vita knutar och foder.

2 Husets nuvarande utseende och läge
Fasad mot väster, sedd norr- och underifrån (streckad, röd pil) G:a Kilandav. Garage ej utmärkt Gästhus Fasad mot väster (heldragen, röd pil) Fasad mot öster, sedd söderifrån (streckad, grön pil)

3 Bygglovsritningar 1965, interiör – missvisande i en del detaljer (se anteckningsfältet)
2 3 4 Här finns ingen dörr. På kökssidan finns här bänk och spis. Här är dörren till det här rummet. Här finns en serveringsbänk med öppning ut mot ”ateljén”, samt överskåp. I utrymmet mellan ”stuga” och ”ateljé” finns inga garderober. Den här väggen står betydligt närmare den västra ytterväggen. 5

4 Bygglovsritningar 1965, exteriör 1

5 Bygglovsritningar 1965, exteriör 2


Ladda ner ppt "Introduktion till Gamla Kilandavägen 69, Nödinge (Nödinge-Kullen 2:4)"

Liknande presentationer


Google-annonser