Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Introduktion av traineeprogram 10 december kl

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Introduktion av traineeprogram 10 december kl"— Presentationens avskrift:

1 Introduktion av traineeprogram 10 december kl. 13.00-14.00

2 Vad är ett traineeprogram?
En trainee är en person från en högskola som genomgår en planerad och handledd utbildning på en arbetsplats. Programmet kan leda till fast anställning hos företaget där utbildningsprogrammet genomfördes. Traineeprogram är ett vanligt förekommande fenomen i västvärlden inom många branscher.

3

4 Mervärde? Som trainee får du chansen att bygga upp unika kunskaper - värdefulla för din fortsatta karriär inom den privata sektorn. Traineeprogrammet ger dig en tvärvetenskaplig infallsvinkel på dina studier. Efter avslutat program erhåller du ett diplom du kan bifoga i din CV. Du får direkt branschrelaterat arbete under sommarloven, vilket är en stor merit för dig med tanke på framtiden.

5 Vem söker vi? Traineeprogrammet vänder sig till första årets fysioterapistuderande som är beredda att anta en personlig utmaning, är uthållig och kan hantera kraven från en kompetent organisation. Vi söker dig som både har hög individuell kapacitet och god förmåga att samarbeta. Programmet ger dig insikter i de utmaningar som råder inom den privata sektorn. Därför är det en förutsättning att du är serviceinriktad och är villig att anta en businessinriktad infallsvinkel i dina studier. ?

6 Anställning Som trainee är du anställd med lön enligt avtal från första dagen. Du blir en i arbetsteamet och får riktiga uppdrag och uppgifter att sköta. De praktiska momenten varvas med ett branschspecifikt handledningsprogram som involverar branschspecialister, och i slutänden har du fått en unik utbildning och yrkeserfarenhet. Efter avslutat traineeprogram diskuterar du och din förman din fortsatta utveckling inom organisationen.

7 … och i praktiken? Programmet är 24 veckor långt och är fördelat över tre somrar. Till programmet som startar hösten 2010 rekryteras 2 trainees. Förutsättningen för att kunna behålla sin plats i traineeprogrammet är att man håller den planerade studietakten.

8 4 perioder Trainee period 2 (Sommaren 2011)
Du deltar i olika kundserviceuppgifter och assisterar vid fysioterapeutiskt arbete. Därtill får du massera och leda olika grupper inom fysioterapi, hälsomotion och kondition. Du får även utföra kostnadsfria fysioterapeutiska undersökningar. Övrigt: Helt eller delvis avklarade 15 sp som breddstudier inom Entreprenörskap Trainee period 1 (Sommaren 2010) Du bekantar dig med företagets rutiner och sköter olika typer av uppgifter inom kundservice och assisterar vid fysioterapeutiskt arbete. Övrigt: Avklarad kurs, 5 sp i ”Kundservice och personlig försäljning” forts…

9 4 perioder Trainee period 4 (Sommaren 2011)
Du utför ditt examensarbete för FysioSporttis. Trainee period 3 (Sommaren 2012) Dina arbetsuppgifter: Du masserar och leder olika grupper inom fysioterapi, hälsomotion och kondition. Du får utföra konditionstest, massera och utföra vissa fysioterapeutiska moment på egen hand. Övrigt: Avklarade breddstudier inom Entreprenörskap (15 sp)

10 Modell Project Supervisor Educational Supervisor Academic Supervisor
Mentor Trainee Trainee Committee

11 Samarbete Arcada har tillsammans med FysioSporttis Ab startat ett treårigt pilotprojekt för ett traineeprogram för studerande inom fysioterapi med start i slutet av hösten 2009. FysioSporttis är idag det största fysioterapicentret inom privata sektorn. Företagets breda utbud av tjänster med över 70 branschspecialister möjliggör en månsidig och högklassig vård.

12 Vill du bli trainee hos oss?
Bla bla bla…


Ladda ner ppt "Introduktion av traineeprogram 10 december kl"

Liknande presentationer


Google-annonser