Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

UTBREDNING Islam spreds snabbt i världen.. Redan hundra år efter Muhammeds död behärskade muslimerna Arabien, Nordafrika och det område som nu är Spanien.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "UTBREDNING Islam spreds snabbt i världen.. Redan hundra år efter Muhammeds död behärskade muslimerna Arabien, Nordafrika och det område som nu är Spanien."— Presentationens avskrift:

1 UTBREDNING Islam spreds snabbt i världen.

2 Redan hundra år efter Muhammeds död behärskade muslimerna Arabien, Nordafrika och det område som nu är Spanien och Portugal. Sedan spreds islam österut och nådde så småningom ända till Sydostasien. På många platser fanns det redan stora grupper som tillhörde andra religioner. Judarna och Krisnakallades för bokens folk. Och de fick betala extra skatt. Muhammed hade sagt att de tror på samma gud som muslimerna, även om de har missuppfattat. De hade ju inte koranen muslimernas heligaste skrift. Idag är islam den största religionen i mellanöstern.

3 G JORD AV : OTTILIA TAMBUR LEONARDO ASGARI


Ladda ner ppt "UTBREDNING Islam spreds snabbt i världen.. Redan hundra år efter Muhammeds död behärskade muslimerna Arabien, Nordafrika och det område som nu är Spanien."

Liknande presentationer


Google-annonser