Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Skogsnibble förskola Skogsnibble förskola byggdes under 2004. Verksamheten startade upp i november samma år, då var förskolan fortfarande en byggarbetsplats.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Skogsnibble förskola Skogsnibble förskola byggdes under 2004. Verksamheten startade upp i november samma år, då var förskolan fortfarande en byggarbetsplats."— Presentationens avskrift:

1 Skogsnibble förskola Skogsnibble förskola byggdes under Verksamheten startade upp i november samma år, då var förskolan fortfarande en byggarbetsplats. Det fanns inget staket runt gården och byggarbete pågick överallt. Under byggnationen stals alla vitvaror som fortfarande stod i sitt emballage. Innan förskolan byggdes fanns det gott om träd på gården. Det var planerat att många av träden skulle vara kvar, men av någon anledning sågades alla ner. Tack vare att vi fick utöka gården en bit erhöll vi en liten ”skog”. Trots vår lilla skog har vi en stor himmelsyta och vår gård badar i het sol sommartid.

2 Vi och myrorna delar på vår lilla skog
Vi och myrorna delar på vår lilla skog. Ibland bjuder vi dem på strössel och kan då enkelt följa en myra som bär på sitt strössel.

3 Översvämning har vi varje vår i ”skogen” på småbarnens gård
Översvämning har vi varje vår i ”skogen” på småbarnens gård. Stora vattensamlingar bildas vid snösmältningen. Här måste dräneras! Bilderna talar för sig själva.

4 Mer om Skogsnibble På lilla gården byggdes en pergola för att skugga sandlådan. Den fick tyvärr rivas för att den var så dåligt byggd. Nu är vi i stort behov av något annat som skuggar ex vis segelduk. Trots att vår förskola är ny, så har vi stora problem vintertid med kyla inomhus. Vi har golvvärme, men ändå är golven jättekalla. Varje vinter pågår arbete för att hitta felet. Roliga händelser på Skogsnibble är bl a vår gårdsfixardag då barn, föräldrar och personal gör ett fantastiskt arbete, allt ifrån ogräsbekämpning till att bygga växthus. Innan midsommar dansar vi och leker runt midsommarstången. Skräpplockardagen deltar barnen med stor lust. Vi har vårt Luciafirande på gården. Ett år kom tomten med häst och vagn. Vi gillar vår förskola, men vi vill ha mer gräs och växtlighet på gården. Nu har vi alldeles för stor yta som solen steker under sommaren. Vi ser med glädje fram emot att delta i SPRING-projektet. Får vi igenom våra önskemål, så kommer vi att ha en fantastisk förskola för våra barn!

5 Antal barn och personal på Skogsnibble
Gräddnos 1-3 år Antal barn: 15 Personal: 1 förskollärare, 3 barnskötare Svanslös 1-3 år Antal barn 16 Personal: 1 förskollärare, 3 barnskötare Åsgränd 3-5 år Antal barn: 21 Personal: 2 förskollärare, 1 barnskötare Slottsbacken, språkpedagogisk avdelning 3-5 år Antal barn: 15 Personal: 3 förskollärare, 1 barnskötare


Ladda ner ppt "Skogsnibble förskola Skogsnibble förskola byggdes under 2004. Verksamheten startade upp i november samma år, då var förskolan fortfarande en byggarbetsplats."

Liknande presentationer


Google-annonser