Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

E-Bladet 091124 Nya arbeten/Pågående arbeten: Brf-förening Varberg, stambyte Brf Allén, badrum MölnlyckeKlart nov -09 Familjebostäder fasader Klippan.Klart.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "E-Bladet 091124 Nya arbeten/Pågående arbeten: Brf-förening Varberg, stambyte Brf Allén, badrum MölnlyckeKlart nov -09 Familjebostäder fasader Klippan.Klart."— Presentationens avskrift:

1 E-Bladet 091124 Nya arbeten/Pågående arbeten: Brf-förening Varberg, stambyte Brf Allén, badrum MölnlyckeKlart nov -09 Familjebostäder fasader Klippan.Klart nov -09 Ombyggnad Hedin BilKlart okt -09 Hyresgästanpassning EklandaKlart juli -09 Axgatan ombyggnad efter brandskadorKlart okt -09 Sahlgrenska evakuering HöghusKlart nov -09 Vårdcentral LärjedalenKlart dec -09 Folktandvården OlskrokenKlart dec -09 Kolla skolanKlart jan -10 Tandvårdsklinik Frölunda kulturhusKlart okt -09 Tillbyggnad COOP FrillesåsKlart dec -09 Takomläggning KlippanKlart okt -09 Kontorsanpassning SportexKlart dec -09 Ånässkolan FasadKlart dec-09 Axgatan stambyte 136 lghKlart Apr-11 Brf-masthuggetKlart Jan-10 Apoteket SahlgrenskaKlart ? Sortimo Kontor EklandaKlart April-10 Data Elektronisk fakturahantering kommer att sättas i drift. Detta kan komma att påverka våra rutiner något. Ny hemsida är i drift. Där kan du logga in för att hämta den information som du behöver. ex E-bladet, tidsedlar, tillbudsrapporter, mötesprotokoll etc. Inloggningen är : dynamit Lösenord :harry

2 Markus ruta: Hej på Er. Det lackar mot Jul! Jag sitter och ser ut över ett regnigt Eklanda samtidigt som jag skriver detta och inser att det är mindre än två månader till Jul. Ingen anledning till stress dock, men det gäller att planera julbestyren så som julklappar etc., för att slippa välja felaktiga och dyra lösningar. Samma gäller vår orderingång gällande projekt efter årsskiftet, framförallt för entreprenadsidan. Vi ser att det är lite tunt just nu. Detta är inget vi får panik över, utan vi har en strategi som vi tror på och arbetar efter. Marknaden talar sitt tydliga språk, samtidigt som vi just nu är i den sämsta tiden på året gällande start av projekt. För stunden har vi otroligt mycket att göra och vi räcker inte riktigt till. Större projekt är extremt konkurrensutsatta och pågår under längre tid. Detta gör att de med stor sannolikhet, om marknaden vänder eller när sommaren kommer, kan vara förödande att leva med. Vi räknar dock fortsatt på ett antal större projekt och vi är med i toppen, vilket gör att vi visar oss på marknaden och samtidigt känner av prisbilden. När det gäller mindre och i tid sett, kortare projekt kan man dock välja att gå tuffare på. Att arbeta med små projekt och fasta priser kräver dock mer arbete framför allt på kalkyl och planeringssidan. Jag fick höra av en Erlandssonare att det sprids/spreds ett ryckte om att Erlandsson säger upp medarbetar. Denna ryktesspridning bekommer mig kraftigt. För det första är vi ett lag och om någon vill veta hur saker ligger till är det bara att ringa mig eller någon annan ledare, så lovar jag att ge den personen ett korrekt besked. För det andra kan denna typen av rykte skada både företaget och medarbetare. Ni kanske blir oroade i onödan och till och med söker sig om efter annat jobb. Hur är det då ifråga om eventuella uppsägningar? Under året så har vi provanställt ett antal nya medarbetare. Många hade blivit uppsagda från andra företag och varit utan arbete. Vi valde därför att anställa ett flertal med villkoret att vi åtminstone kunde erbjuda arbete tom oktober månad åt dem. Att anställa på dessa villkor är i jämförelse med att anlita f-skattare både bättre för medarbetaren och företaget. Vi får samtidigt en bra signal om vi trivs ihop. Ambitionen är självklart att behålla alla som trivs med oss och vice versa. Oktober har gått och ingen har hittills fått gå hem. Nu närmar sig dock tiden att prövotiden går ut för vissa och vi har med hänsyn till konjunkturen svårt att tillsvidareanställa, eftersom vi inte vill säga upp någon. Däremot har vi för avsikt att försöka anställa de som gör bra ifrån sig, så snart vi ser förändringar på marknaden Året som gått har slått rekord i anställningar och omsättning. Vi gör ett fantastiskt arbete tillsammans vilket jag är otroligt stolt över och det skall Ni också vara. Det är få företag som klarar denna kris som vi!! Och så var det slutklämmen: Om vi gör det tillsammans och hjälper varandra blir vi vinnare! /MARKUS

3 Utbildning: Kallelse till kurs i Heta arbeten den 18 december 2009 samt 12 och 14 januari 2010, kl 09.00-16.00, har skickats ut till berörda. HLR-utbildning kommer att hållas den 28 samt 29 januari 2010, uppdelat på två tillfällen per dag, kl 08.30-12.00 samt kl 12.30-16.00. Kallelse till berörda har skickat ut. Utbildning i Tunga lyft planeras att genomföras under 2009 efter behov. Administration/Ekonomi: Vi vill påminna ännu en gång om tidlapparna. De skall vara arbetsledarna tillhanda senast tisdag veckan efter arbetad vecka. Tack på förhand! Vi har installerat vårt scanningsystem. Det pågår just nu en testperiod. Under vecka 50 kommer scanning av alla våra leverantörsfakturor att inledas. För att detta skall fungera måste det finnas projektnummer på samtliga fakturor. Lämna Ert projektnummer, utan bindestreck, till leverantörerna. Har ni inte fått något proj.nr lämna Er produktionsledares administrationskonto. Åke109000Jan S209000 Gert 129000Oskar229000 Ingvar159000Tommy269900 Niclas 169000Entreprenad579000 Roger 189000 Jämo: Jämoplanen har uppdaterats enligt den nya diskrimineringslagen. Finns att läsa på intranätet. ISO Kvalitet / Miljö & Arbetsmiljö: Vi arbetar nu med att KBA och VBG skall bli certifierade. En revision kommer att ske den 21 januari av KBA och VBG. Vi har tagit hjälp av Öbergs revision, så vissa av er kommer att träffa/få besök av deras revisor Ann-Marie Mattsson under hösten. Personal: Vi hälsar Eva Jansson, tf ekonomichef, Magnus Larsson, snickare och Lennart Kjellgren, snickare välkomna till oss och hoppas Ni skall trivas. Eva svarar från och med nu på alla frågor som normalt skall gå till Liza. Liza skall vara mammaledig från och med januari men för att ge Eva en så bra överlappning så tar hon alla frågor. Direktnummer till Eva är 3890003

4 ORGANSIATIONSFÖRÄNDINGAR Erlandsson Bygg har växt påtagligt vilket skapat ett starkare och mer stabilt företag. Detta har för byggservice som hanterar så otroligt många kunder och projekt fortsatt växer medfört att vi har passerat smärtgränsen för vad man som affärsområdeschef klarar hantera utan att tappa kvalitet och marknadsbevakning. Detta medför att vi nu söker en Affärsområdeschef för stor Göteborg och två produktionsledare byggservice till en för golv och plattsättning och en till byggservice med inriktning försäkringsskador. Organisationsplaner bifogas.

5 Fackliga rutan MB-gruppen: Roland Petersson0701-890083 Sven-Gunnar Ström0703-179011 Joakim Johansson0701-890072 Jan Schedin Karl-Arne Johansson Mikael Malmström0704-856772 Övrigt: Alla skall på våra arbetsplatser bära ID06-bricka. Brickorna används även som nyckel på kontoret i Mölndal och Varlaberg. Om det inte fungerar, be Johan aktivera kortet i Göteborg samt Niclas i Kungsbacka. Resor (hem-arbplats) ses över via Hitta.se. Om du behöver hjälp med avståndsbedömning, kontakta din produktionsledare. Skyddsrondsprotokoll måste lämnas in. Skriv om vår policy se QA-protokoll Våra OKQ8 kort fungerar på TANKA (Volvo). KÄLLSORTERINGSSTATION OCH TVÄTTHALL byggs under januari-februari! Fortsätt anmäl tillbud! Detta är en skyldighet. Arbetskläder kommer att kompletteras och justeras. Beställningar kommer att skickas ut med lönen i december eller januari. Nytt för 2010 är att vi för att minska administrationen skall beställa kläder 2 ggr /år januari och augusti. Om man inte beställer då betalar man själv frakt och tryckkostnaden. En nyanställd har 4000kr första året, dock får man endast ta ut ett par byxor en tröja och en t-shirt under prövotiden. Kommande år har man 2000kr/år att handla kläder inkl. skor. JULFEST! När: fredagen den 4 december kl 18.30 på Onsala Herrgård. Bussar: information gällande tider för transporter är utskickat. Avgår från Varbergs station samt Centralstationen i Göteborg kl 17.00, hemresa ca kl 23.00.


Ladda ner ppt "E-Bladet 091124 Nya arbeten/Pågående arbeten: Brf-förening Varberg, stambyte Brf Allén, badrum MölnlyckeKlart nov -09 Familjebostäder fasader Klippan.Klart."

Liknande presentationer


Google-annonser