Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

MOLLIERDIAGRAM! °C Ett mollierdiagram använder man för att få reda på framförallt vilken relativ fuktighet det är i luften. Det finns flera användningsområde.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "MOLLIERDIAGRAM! °C Ett mollierdiagram använder man för att få reda på framförallt vilken relativ fuktighet det är i luften. Det finns flera användningsområde."— Presentationens avskrift:

1 MOLLIERDIAGRAM! °C Ett mollierdiagram använder man för att få reda på framförallt vilken relativ fuktighet det är i luften. Det finns flera användningsområde här går vi igenom de grundläggande delarna. För att kunna använda diagrammet behöver man två termometrar, en torr och en som är våt. Detta kallas för en psykrometer och den finns i olika utförande. (Tryck på vänster musknapp 1 gång så startar bildspelet) 27°C t = torrtemperatur Hittar du utmed denna sida. 10°C Tryck för att gå vidare. ©Mikael Karlund Till hemsidan.

2 MOLLIERDIAGRAM! 16°C 10°C °C tv = våttemperatur
Hittar du utmed denna linje. Tryck för att gå vidare. ©Mikael Karlund Till hemsidan.

3 MOLLIERDIAGRAM! 10% 70% % 100% mättnadslinje φ= relativ fuktighet
Hittar du utmed dessa linjer. Mättnadslinje innebär att om den torratemperaturen sjunker under denna så kommer vattnet att fällas ut. KONDENSERING Tryck för att gå vidare. ©Mikael Karlund Till hemsidan.

4 MOLLIERDIAGRAM! kg/kg x = vatteninnehållet i luften.
Kilo vatten per kilo luft. 0,005kg/kg 0,010kg/kg Tryck för att gå vidare. ©Mikael Karlund Till hemsidan.

5 MOLLIERDIAGRAM! kj/kg i = entalpi Energiinnehållet i luften. kcal/kg
Tryck för att avsluta. ©Mikael Karlund Till hemsidan.


Ladda ner ppt "MOLLIERDIAGRAM! °C Ett mollierdiagram använder man för att få reda på framförallt vilken relativ fuktighet det är i luften. Det finns flera användningsområde."

Liknande presentationer


Google-annonser