Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vad kostar lånet?. Fula knep Varför betala i dag - när man kan betala i morgon?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vad kostar lånet?. Fula knep Varför betala i dag - när man kan betala i morgon?"— Presentationens avskrift:

1 Vad kostar lånet?

2 Fula knep

3 Varför betala i dag - när man kan betala i morgon?

4

5 Ränta Årsavgift Uppläggningsavgift Aviavgift EFFEKTIV RÄNTA

6 648 kr x 5 år = 38 880 kr Kreditkostnad: 18 880 kr x 12 mån

7

8 Går det att lita på?

9 Vad står det egentligen?

10 Avtalsvillkor

11 Vad kostar mobilen?

12 398 kr per månad i 24 månader = 9 552 kr

13 När är det rimligt att ta ett lån? Större investeringar som du inte kan spara ihop till. Vissa saker bör man spara ihop till på egen hand, till exempel vardaglig konsumtion.

14 Frågor att ställa sig… Gå igenom din ekonomi, finns det marginaler? Du kanske har råd med ett par hundra extra i månaden nu, men har du det om du blir sjuk? Om du blir av med jobbet? Behöver du verkligen köpa det som du har tänkt låna till? Nu? Om du inte har råd att spara så har du heller inte råd att ta en kredit. ”Provspara” i några månader. Kan du spara till det istället? Eller spara hälften, låna hälften? Vad måste du avstå på grund av att du lånar?

15 Bra att tänka på… ”Att låna kostar alltid, men kostnaderna varierar.” Läs noga i avtalen. Jämför olika alternativ! Hur snart ska lånet betalas tillbaka? Se till att krediten är betald innan varan är förbrukad Bör inte vara ett snabbt beslut Du har 14-dagars ångerrätt på krediter! Var försiktig med att ta flera kreditupplysningar Hyra är ofta ännu dyrare än att låna

16 Låna och förverkliga dina drömmar


Ladda ner ppt "Vad kostar lånet?. Fula knep Varför betala i dag - när man kan betala i morgon?"

Liknande presentationer


Google-annonser