Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Presentation Socialdepartementet 21 mars 2012 Christina Mörtl | Karin Lidén.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Presentation Socialdepartementet 21 mars 2012 Christina Mörtl | Karin Lidén."— Presentationens avskrift:

1 Presentation Socialdepartementet 21 mars 2012 Christina Mörtl | Karin Lidén

2 Bästa sjukhusmaten KONTAKT  URVAL  BESÖK  Intervjuer Kartläggning Näringsberäkning 24 svar Utmärkande arbetssätt? 9 utvalda sjukhus Kriterier Brevförfrågan K&N Fokusgrupp Sjukhus A N A L Y S NÄRINGSVÄRDEN – FRAMGÅNGSFAKTORER

3 Av den totala dygnsportionen…

4 Av den totala dygnsportionen… … ansvarar vårdpersonalen för hälften!

5

6 Framgångsfaktorer o Utbildning: kunskap, förståelse o God mat med valmöjligheter o Bemötande o Samarbete o Kommunikation o Dietistnärvaro, både på avdelning och kostenhet o Engagemang med bred förankring o Ledningsstöd

7 o Ystad o Gediget utbildningsprogram för alla kategorier vårdpersonal o Programmet utarbetat i samarbete med dietist, kostekonom och kostchef o Växjö o Väl genomarbetat nutritionsprogram som omfattar hela sjukhuset o Stöd från sjukhusledningen och i nära samarbete mellan dietister och kostenhet o Katrineholm o Illustrativ broschyr med önskekost, inklusive instruktioner till kök och vårdpersonal o Väl utprovad receptbank, fastställd att gälla för alla enheter inom landstinget Tre goda exempel

8 o Nutritionsutbildning för all vårdpersonal o Databas med beskrivning av andras erfarenheter o Menysamling med mellanmål och frukostar o En funktion med ansvar för övergripande kostfrågor o Kartläggning: vad skapar förutsättningar för en bra måltid? o Fortbildning och information till all vård- och kostpersonal o Patientorienterad schemaläggning av vårdpersonalens arbetstid Om vi fick bestämma …

9 Kost & Näring – en branschorganisation inom Ledarna kostochnaring.se


Ladda ner ppt "Presentation Socialdepartementet 21 mars 2012 Christina Mörtl | Karin Lidén."

Liknande presentationer


Google-annonser