Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ett medeltida stenhus Ett ringformigt spänne Källa: om/2012/01/23/den-medeltida-silverskatten- fran-tore/

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ett medeltida stenhus Ett ringformigt spänne Källa: om/2012/01/23/den-medeltida-silverskatten- fran-tore/"— Presentationens avskrift:

1

2 Ett medeltida stenhus

3

4

5

6 Ett ringformigt spänne Källa: http://norrbottensmuseumarkeologi.wordpress.c om/2012/01/23/den-medeltida-silverskatten- fran-tore/

7 Det kan finnas målade bilder på väggarna i gamla kyrkor och i böcker. Ofta var människorna och helgonen på väggmålningarna klädda i medeltida kläder och hade medeltida redskap i händerna. Det gör att bilderna inte bara berättar om kristendomen utan också hur människors kläder och redskap såg ut under medeltiden. I kyrkorna kan det också finnas bilder i forma av altartavlor eller altarskåp. Altarskåpen var altartavlor som utformade som skåp och som dekorerades med fint utsnidade träfigurer. Livshjul. Kalkmålning från Härkeberga kyrka i Uppland. Foto: Lennart Karlsson

8 Södra Råda gamla kyrka i Värmland var en timmerkyrka från 1300-talet som brann ner en blåsig höstnatt den 12 november 2001. Det unika med kyrkan var att den inuti var helt täckt av målningar, de äldsta daterade till 1323. De målningar som gjort kyrkan känd i hela Europa hade nu gått förlorade och sorgen var stor.

9


Ladda ner ppt "Ett medeltida stenhus Ett ringformigt spänne Källa: om/2012/01/23/den-medeltida-silverskatten- fran-tore/"

Liknande presentationer


Google-annonser