Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Om mötet mellan biståndshandläggaren och den äldre. Anna Dunér, universitetslektor Institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Om mötet mellan biståndshandläggaren och den äldre. Anna Dunér, universitetslektor Institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet."— Presentationens avskrift:

1 Om mötet mellan biståndshandläggaren och den äldre. Anna Dunér, universitetslektor Institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet

2 Hur organiseras hjälpen i de äldres vardagsliv? De äldres perspektiv: intentioner och strategier hos äldre som för första gången kontaktat äldreomsorgen, det informella nätverkets funktion. Biståndshandläggarnas perspektiv: deras handlingssätt i beslutsprocessen. Hjälpgivande närståendes perspektiv: motiv, erfarenheter och strategier.

3 De äldres intentioner Oberoende och autonomi Att vara fri Att ha kontroll Att vara med Lugn och ro

4 De äldres strategier Kämpa på och ha att göra Anpassa sig till situationen Få hjälp från olika håll Tjänster och gentjänster Överlämna ansvaret

5 Hur hanterar de sin situation? Aktivt Anpassat Passivt

6 Handlingsutrymme Rättsliga villkor Organisatoriska villkor Moraliska

7 Makt Strukturell makt Intentionell makt

8 Handlingssätt i beslutsprocessen Avvisa Expediera Omvandla behov Kontrollera

9 Slutsatser Liten risk för överkonsumtion av äldreomsorg. De äldre ’chanslösa’ i mötet med biståndshandläggarna. Biståndshandläggarna tillämpar analogt tänkande i mötet med de äldre. Viktigt att diskutera både de äldres och biståndshandläggarnas handlingsutrymme.


Ladda ner ppt "Om mötet mellan biståndshandläggaren och den äldre. Anna Dunér, universitetslektor Institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet."

Liknande presentationer


Google-annonser