Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Grupparbete kuddfodral – sociala medier

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Grupparbete kuddfodral – sociala medier"— Presentationens avskrift:

1 Grupparbete kuddfodral – sociala medier

2 Vårt tema var sociala medier
Vårt tema var sociala medier. Vi valde att göra en varsin kudde med olika symboler, snapchat, facebook och spotify. Bea skulle göra snapchat och hade gult tyg med vit symbol. Moa skulle göra spotify och hade svart tyg med grön symbol. Och Ella skulle göra facebook och hade blått tyg med vit symbol. Vi använde oss av måtten på Moas egna kudde.

3 Vi klippte ut tygen i de måtten vi skulle ha
Vi klippte ut tygen i de måtten vi skulle ha. Våra mått var 134 cm på längden och 48 cm på bredden. Fast när vi skulle klippa ut så lade vi tyget dubbelt med bara ändringen 67 cm på längden. Vi valde att inte ha blixtlås på våra kuddar eftersom vi skulle sova på dem. Så därför valde vi att ha en ”vikning” som är på dem flesta örngott. Vi sicksackade runt hela tyget så att det inte skulle fransa upp sig. Bea och Ella vek sedan ner 1 cm på bredsidan och strök och vek igen, och sedan sydde dem med rak söm för att få en finare kant.

4 Ella klippte ut symbolerna i vanligt papper
Ella klippte ut symbolerna i vanligt papper. Sedan så klippte vi ut tygbitarna i samma färg som symbolerna skullen vara i. Tygbiten strykte vi på en lika stor vlisofixbit. Sedan var det bara att måla av symbolen på vlisofixbiten och klippa ut. Vi tog bort vlisofixets skyddspapper från tyget så att bara klistret var kvar. Efter det så placerade vi bara symbolerna vart det skulle vara på kuddfodralet. När det låg på plats så strök vi på symbolerna. När vi hade strukit färdigt så sydde vi runt på symbolerna med en tät sicksack söm. Bea och Moa använde svart tråd och Ella använde vit tråd.

5 Nu när vi var klara med symbolerna så var det dags att sy ihop själva kuddfodralet. Vi lade yttersidan emot varandra och strök. Innan vi nålade långsidorna så vek in 18 cm på kortsidan som vara ”vikningen” på kuddfodralet. Sedan var det bara att nåla och sy med rak söm 1 cm in på långsidorna. Nu var det bara att ta ut nålarna och vända den rätt.

6 Nu var arbetet färdigt! Vi blev väldigt nöjda med temat och resultatet blev som vi tänkt oss.


Ladda ner ppt "Grupparbete kuddfodral – sociala medier"

Liknande presentationer


Google-annonser