Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Www.upplandsvasby.se Projektet Väsby Entré PROJEKTET VÄSBY ENTRÉ UPPSÖKANDE DIALOG När? Onsdagen den 15 november 2011 Var? Väsby Centrum & Vilundaparken.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Www.upplandsvasby.se Projektet Väsby Entré PROJEKTET VÄSBY ENTRÉ UPPSÖKANDE DIALOG När? Onsdagen den 15 november 2011 Var? Väsby Centrum & Vilundaparken."— Presentationens avskrift:

1 www.upplandsvasby.se Projektet Väsby Entré PROJEKTET VÄSBY ENTRÉ UPPSÖKANDE DIALOG När? Onsdagen den 15 november 2011 Var? Väsby Centrum & Vilundaparken

2 www.upplandsvasby.se Väsby Entré och stationsområdet Ett ”ordmoln” är en bild med ord där ordens storlek beror på hur frekvent de använts i den text ordmolnet berör, ju större ord desto fler gånger är ordet nämnt i texten.

3 www.upplandsvasby.se Vad kan man utläsa ur ordmolnet? Som ordmolnet visar var en bro eller övergång över spåret det populäraste förslaget till att knyta samman östra och västra sidan (även kallad ”Runbysidan”). Viljan att se grönt, park, fler sittplatser och öppna ytor utmärker sig också. Samtidigt kan man utläsa att den absolut vanligaste anledningen till att de intervjuade befann sig i stationsområdet var i egenskap av pendlare. Näst intill alla tog antingen buss, tåg eller parkerade bilen när de var nere vid stationen. Restauranger, park, affärer och biograf, bostäder och caféer var saker som nämndes mycket i form av önskemål. Detta för att öka rörelsen och attraktiviteten i området kring stationen, att utforma ett stationsområde där man vill vistas.

4 www.upplandsvasby.se Uppsökande dialog Syftet med en uppsökande dialog är att nå de kommuninvånare som inte har tid att komma och delta på ett dialogmöte. Med hjälp av denna sorts dialog har kommunen möjlighet att fånga in ännu fler åsikter. Ordmolnet på förstasidan är resultatet av de korta intervjuer som genomfördes med 64 förbipasserande i Väsby Centrum och vid Vilundaparken den 15/11 2011 angående projektet Väsby Entré och stationsområdet. Intervjuerna utgick från frågorna: Vad gör du/vilka ärenden har du i stationsområdet idag? Finns det någonting utöver det utbud som finns där idag som skulle föra så att du besökte platsen oftare? Vad tycker du är viktigt att göra för att minska barriären som järnvägen utgör idag? Vad är viktigt för att skapa en identitet i området?

5 www.upplandsvasby.se Tack för att ni tog er tid att tycka till


Ladda ner ppt "Www.upplandsvasby.se Projektet Väsby Entré PROJEKTET VÄSBY ENTRÉ UPPSÖKANDE DIALOG När? Onsdagen den 15 november 2011 Var? Väsby Centrum & Vilundaparken."

Liknande presentationer


Google-annonser