Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Humlans förskola har skräpplockardag 21 april 2009 Vi städade utanför Humlan, vid vattentornets skog och Gröndalsvikens station. Vi drog runt med en vagn.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Humlans förskola har skräpplockardag 21 april 2009 Vi städade utanför Humlan, vid vattentornets skog och Gröndalsvikens station. Vi drog runt med en vagn."— Presentationens avskrift:

1 Humlans förskola har skräpplockardag 21 april 2009 Vi städade utanför Humlan, vid vattentornets skog och Gröndalsvikens station. Vi drog runt med en vagn för att slippa bära allt skräp.

2 Vi startade skräpplockarveckan med att fråga barnen vad de tycker är skräp. Jo, då kom svaren blixtsnabbt. Det är bajs, kiss. papper, glasspinne, bananskal, äppelskrutt, fimpar och godispapper. Men vi hittade mycket mera skulle det visa sig. Olle hittar en glödlampa när vi går på gångstigen. Ida hittar en snusdosa.

3 . Jakub hittar massor av fimpar och Aydan konstiga metallföremål. Hur kan det ”bara” hamna där ?

4 Varför slänger folket så mycket skräp, undrar barnen? Det finns ju inga papperskorgar här, ser ni väl, säger barnen och visar. Vi ser faktiskt inga och vart har de tagit vägen då?

5 Glasflaskor, glasskärvor och glasburkar skulle vi lägga i Willys - kassen Felix är storplockaren av skräp. Han lär sig blixtsnabbt hur det skall sorteras. Vi vägde påsarna med glas i och det blev 4 kilo.

6 I ICA-kassen skulle vi slänga metall och restavfall. När vi vägde det blev det hela 10 kilo, inte illa va? Salma hittade en liten tub med något kladdigt i.

7 I den stora svarta påsen skulle det vara brännbart, alltså det som vi hittade mest utav. Det blev 15 kilo totalt av plast, papper, fimpar och påsar. Många bra diskussioner och funderingar blev det denna dag och vi hoppas och tror att ”folket” skall bli bättre tills nästa år. Tack för oss på Humlans förskola.


Ladda ner ppt "Humlans förskola har skräpplockardag 21 april 2009 Vi städade utanför Humlan, vid vattentornets skog och Gröndalsvikens station. Vi drog runt med en vagn."

Liknande presentationer


Google-annonser