Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Fakta om Sverige Sveriges största landskap är Lappland. Det minsta landskapet är Öland. Det landskapet som har mest befolkning är Uppland och det landskapet.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Fakta om Sverige Sveriges största landskap är Lappland. Det minsta landskapet är Öland. Det landskapet som har mest befolkning är Uppland och det landskapet."— Presentationens avskrift:

1 Fakta om Sverige Sveriges största landskap är Lappland. Det minsta landskapet är Öland. Det landskapet som har mest befolkning är Uppland och det landskapet med minst befolkning är Härjedalen.

2 Städer i Sverige Störst och minst
Sveriges största stad är Stockholm. Stockholm har på ett ungefär 1,4 miljoner invånare. Sveriges minsta stad är Sundbyberg. Sundbyberg har på ett ungefär 12,804 invånare.

3 Huvudstaden och fakta om huvudstaden
Sveriges huvudstad är Stockholm. Ett väldigt fint ställe i Stockholm är Gamla stan. Det finns väldigt många muséum i Stockholm t.ex. Vasa muséumet, dans muséumet. Ja som sagt, det finns massor muséum i Stockholm. STOCKHOLM

4 Fakta om HELA Sverige Två av Sveriges naturtillgångar är järnmalm och trä. Sveriges befolkning är på ett ungefär 9,5 miljoner.

5 Kända platser Några av Sveriges kända platser är:
Gamla stan är ju historisk så det kan nog vara känt. Gamla stan ligger i Stockholm. Stockholm är Sveriges huvudstad och är nog också ganska känt. Detta var två exempel på kända platser. De två ställena var Stockholm och Gamla stan. Om du kollar till höger så ser du en bild på Gamla stan.


Ladda ner ppt "Fakta om Sverige Sveriges största landskap är Lappland. Det minsta landskapet är Öland. Det landskapet som har mest befolkning är Uppland och det landskapet."

Liknande presentationer


Google-annonser