Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

En utbildningsgaranti – möjligheter på regional nivå Jonas Olofsson Malmö högskola 2014 11 19.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "En utbildningsgaranti – möjligheter på regional nivå Jonas Olofsson Malmö högskola 2014 11 19."— Presentationens avskrift:

1 En utbildningsgaranti – möjligheter på regional nivå Jonas Olofsson Malmö högskola 2014 11 19

2 Problembild Ungdomsarbetslösheten Risker förknippade med utanförskap Ingen homogen grupp Särskilt utsatta Ofullständig utbildning skapar problem Nya förutsättningar för etablering på arbetsmarknaden Etableringsvillkoren i Skåne utvecklas enligt ett nationellt mönster

3 Dagens insatser Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Kommunerna Aktivitetsansvaret Nya initiativ: yrkesintroduktionsanställningar, utbildningsanställningar.

4 Ungdomsgarantier Initiativ på EU-nivå Fokus på utbildning Flexibilitet Yrkesutbildning, vägledning och mentorskap Yrkesutbildning i olika former och på olika nivåer Samordning och samverkan med arbetslivet Den regionala nivån

5 En utbildningsgaranti i Skåne Kompetenssamverkan Skåne en plattform? Formulera mål för genomströmning och uppföljning. Kartlägg behovet av praktik- och utbildningsplatser i arbetslivet. Huvudsakligen utbildningsorienterade insatser för unga under 25 år. Utse en ansvarig samordnare (”ambassadör”).

6 En utbildningsgaranti i Skåne Ett permanent organ för att förstärka utbytet med arbetslivet. Ett utbildningscenter för att stärka samarbetet inom vuxenutbildningen. En utbildningsgaranti kan bygga på de möjligheter till flexibelt upplagda utbildningsformer som erbjuds inom Komvux. Folkhögskolorna bör kunna spela en viktig roll.


Ladda ner ppt "En utbildningsgaranti – möjligheter på regional nivå Jonas Olofsson Malmö högskola 2014 11 19."

Liknande presentationer


Google-annonser