Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

AMSTERDAM HOLLAND AV OSKAR Johansson FAKTA! KLIMAT Holland har kustklimat vilket innebär att det är svala fuktiga somrar och milda vintrar. LANDSKAPFLAGGA.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "AMSTERDAM HOLLAND AV OSKAR Johansson FAKTA! KLIMAT Holland har kustklimat vilket innebär att det är svala fuktiga somrar och milda vintrar. LANDSKAPFLAGGA."— Presentationens avskrift:

1

2 AMSTERDAM

3 HOLLAND AV OSKAR Johansson

4 FAKTA! KLIMAT Holland har kustklimat vilket innebär att det är svala fuktiga somrar och milda vintrar. LANDSKAPFLAGGA Detta är Hollands flagga. Den är röd högst upp sen är den vit och blå. Hollands landskap är väldigt slätt. De är väldigt lågt land också. Holland är så lågt att havet börjar äta upp landet. De får bygga stora vallar så att inte vattnet ska sluka landet. Man återanvänder landet i och med att bygga stora vallar och suga ut vattnet

5 INDUSTRI,SYSSELSÄTTNING TILLVERKNING Holland tillverkar mycket träskor.De flesta är gula. Träskor har blivit en sigill för Holland. Holland tillverkar mycket elektronik t.e.x datorer telefoner och dataspel. EXPORT Den största exportkällan är via fartyg.I Rotterdam finns Europas största hamn Europort. Man exporterar mycket teknik vitvaror. IMPORT Man importerar mycket skog för att det inte finns massor skog där.

6 NATURTILLGÅNGAR HAVET I och med att Holland har så mycket hav är fisket en viktig naturtillgång. TULPANER Holland är väldigt känt för sina stora tulpanslätter. Tulpanerna är en viktig del i Hollands ekonomi.

7 KARTA Holland är platt, Väldigt platt.Holland har varit mycket större men havet har svalt mycket av landet. Holland består till ca 50% av slätter och betesmark. Holland har massor av kanaler, floder och bäckar. Huvudstaden är Amsterdam. Regeringen sitter i Haag fast det inte är huvudstaden.

8 LÄGE Holland ligger granne med Tyskland och Belgien. Havet utanför Holland är Nordsjön.

9 SEVÄRT Hollands huvudstad Amsterdam finns många fina kanaler man kan åka på. Det finns också många tulpan odlingar. I Haag finns parlamentet som man kan besöka.

10 NATUR LANDSKAP Hollands landskap är väldigt platt. Det finns bara några få skogar i Holland. KUST Kusten är lång och har många stränder. Det finns också många små fiskesamhällen. INLAND Inlandet är platt och väldigt öppet. Det är också många städer där.

11 KORTA FAKTA! OST Holland tillverkar mycket ost. Av osten gör de stora bollar som de säljer dyrt. Osten håller hög kvalitet och är jätte jätte god! TULPANER Holland är kända för sina tulpanodlingar. De är ofta gigantiska och är väldigt färgglada. TRÄSKOR Träskor är en sigil för Holland. Träskorna är ofta gula!

12 Holland är katoliker och religonen betyder mycket för dem. RELIGION

13 ANNE FRANK Anne Frank gömde sig i Amsterdam under andra världskriget. Hon skrev en dagbok som har blivit publicerad och är jätte känd.

14 JOBB

15 övrigt EUROPORT Rotterdams hamn Europort är världens största hamn. Här ser ni bara en docka av alla många hundra. SCHIPHOL AIRPORT Schiphol airport är den fjärde största flygplatsen i hela Europa. BERGERSTALL Bergerstall är den största super- tankern i världen.

16 Klm,Royal dutch airlines grundades 7 oktober 1919.Planet ni ser i bakgrunden är en Lockheed constellution. KLM Klm har ett sammarbete med Airfrance.

17 SLUT!


Ladda ner ppt "AMSTERDAM HOLLAND AV OSKAR Johansson FAKTA! KLIMAT Holland har kustklimat vilket innebär att det är svala fuktiga somrar och milda vintrar. LANDSKAPFLAGGA."

Liknande presentationer


Google-annonser