Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Påsikt November 2014. Hej! Här kommer nu rangordningen och bedömningen av tävlingsbilderna. Vi tackar för att vi får vara med i juryn, det var verkligen.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Påsikt November 2014. Hej! Här kommer nu rangordningen och bedömningen av tävlingsbilderna. Vi tackar för att vi får vara med i juryn, det var verkligen."— Presentationens avskrift:

1 Påsikt November 2014

2 Hej! Här kommer nu rangordningen och bedömningen av tävlingsbilderna. Vi tackar för att vi får vara med i juryn, det var verkligen roligt att se alla fina bilder. Hälsningar Melody & Mikael Sundberg http://www.melodysundberg.com http://www.mikaelphoto.com http://www.fotamig.se

3 10. Klick – Arne Hurtig Humoristisk bild av en vardagshändelse. Vi gillar de starka färgerna och den ovanliga kompositionen. Något med efterbehandlingen av bilden känns dock lite slarvig - konturerna på människorna känns lite väl skarpa och hackiga.

4 9. Nyutsprungen skär – Margareta Kälvemark Vacker ros fotograferad i mjukt ljus och med en mjuk bakgrund. Vattendropparna gör att rosen känns levande. Bilden är dock lite oskarp och motivet lite för vanligt. Bilden hade varit ännu intressantare om något mer fanns i den, såsom en insekt.

5 8. Vårtbitare – Mats Kälvemark Närkontakt av tredje graden med en av dessa små utomjordingar! Jättefin bild med knivskarp skärpa. Skärpedjupet är perfekt. Vårtbitarens illgröna färg står i skarp kontrast till det närmast svartvita träet. Bilden hade eventuellt varit ännu intressantare om vårtbitaren varit fotograferad i sin "naturliga" miljö, på marken eller bland växter.

6 7. Höst - Lars Tjernberg - 64, ? Denna bild är tagen på ett klassiskt rött hus med vita knutar. Dimma är väldigt tacksamt att fotografera eftersom det ger en melankolisk och dyster känsla, även till vanliga motiv. Bilden är fint komponerad enligt tredjedelsregeln. Fotot känns emellertid en aning suddigt och brusigt. Den dystra känslan, som av väntan på vintern, sätter emellertid denna bild på en sjundeplats.

7 6. Amiral på höstanemon – Mats Kälvemark Alla som har testat vet hur svårt det är att fotografera fjärilar; framförallt när det gäller att få till skärpan. Här har fotografen lyckats bra med båda, men det hade varit ännu bättre om hela fjärilen varit skarp. Bilden är ovanligt komponerad. Man hade kunnat tro att två blommor som kommer in i bilden från varsitt håll och möts i mitten skulle göra bilden rörig - men fjärilens placering gör att så inte är fallet. Bilden har en vacker och ren bakgrund som står i kontrast till blommorna. Något som skulle kunna ändras är att bilden känns lite väl hårt beskuren. Mer luft runt motivet skulle göra att den känns mer harmonisk att titta på.

8 5. Intrasslad – Marie Eriksson Blommor är ett vanligt motiv, men denna skiljer sig ur mängden tack vare den knivskarpa skärpan och vattendropparna som hänger som på ett pärlband. De starka färgerna och kontrasten lyfter bilden ytterligare. Dock känns fotot lite rörigt på grund av alla blommor och skuggor i bakgrunden. Till nästa gång skulle fotografen kunna testa ett kortare skärpedjup eller en ännu lägre vinkel.

9 4. Selfie – Susanne Flink I denna självporträttens tidsålder är denna verkligen spännande - men är det en selfie i ordets rätta bemärkelse? Är bilden tagen av mannen på bilden med hjälp av fördröjd exponering, eller är den tagen av någon annan? Hur som helst är det en humoristisk bild med intressant komposition. Mannen känns hisnande våghalsig som vågat sig så långt ut på klippan. Vackra kontraster och färger skänker ännu mer intresse till bilden.

10 3. På väg – Henry Fredriksson En vacker bild på en räv som här är fångad i ögonblicket innan nästa språng. Ljuset och färgerna är mjuka och för tankarna till tidig morgon eller kväll, vilket ger en harmonisk känsla i bilden. Det låga perspektivet ger mjuk för- och bakgrund till räven. Bilden känns dock en aning brusig, eventuellt har brusreducering använts för hårt. Detta gör att bilden känns lite oskarp.

11 2. Flirt – Anders Hjertling Det finns många bra fågelbilder, men här har fotografen tagit en bild som får oss att haja till. Bilden är beskuren på ett mycket kreativt sätt eftersom man endast ser fågelns huvud och rygg. Detta ger fokus på fågelns ansikte, och mycket riktigt ser den ut att flörta. Den skarpa, orangeröda fjäderdräkten står i stark kontrast till den grå bakgrunden. Vi gillar vinjetteringen, men eventuellt skulle den kunna mjukas upp en aning.

12 1 Flygande vänner – Susanne Flink Då vi fick se denna bild tänkte vi genast "wow". Den sticker ut från mängden genom att inte bara ha ett ovanligt motiv utan också genom att vara en fullträff både fotografiskt och tekniskt. Duvornas förehavanden och de båda flickornas olika reaktioner gör bilden händelserik och rolig. Den ena flickan håller orädd i en duva medan den andra hoppar undan. Den rosa klänningen står i bjärt kontrast mot den gamla och smutsiga väggen i bakgrunden. Bilden på samma gång välplanerad som spontan. Skärpan sitter där den ska och det vackra ljuset ger intressanta skuggor och kontraster. Det enda som skulle kunna bli förbättras är att duvan längst ner till höger är lite utfrätt, vilket eventuellt skulle kunna åtgärdas i efterbehandlingen. Grattis till en fantastisk bild!

13 Motto:NedskräpningFritt OktoberNovember NrFörnamnEfternamnBildpoängTDSummaBildpoängTDSummaTotalpoäng 115SusanneFlink 51021771021936 132AndersHjerling 9 2119 2 22 130HenryFredrikson 6 288 21018 125MarieEriksson 8 2106 2818 91MatsKälvemark 223521012 18ArneHurtig 7 291 2312 68LarsTjernberg 224 268 106MargaretaKälvemark 2 242 248 5TommySvärd 4 26 06 143BörjeLindström 3 25 05 122CeciliaNord 1 23 03 118LarsThaning 0 222 135ChristerSvedin 22 02


Ladda ner ppt "Påsikt November 2014. Hej! Här kommer nu rangordningen och bedömningen av tävlingsbilderna. Vi tackar för att vi får vara med i juryn, det var verkligen."

Liknande presentationer


Google-annonser