Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

V A R N I N G ! Åmåls kommun har för avsikt att ställa några av våra vackraste naturområden till förfogande för vindkraftsindustrin. Om de får som de vill.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "V A R N I N G ! Åmåls kommun har för avsikt att ställa några av våra vackraste naturområden till förfogande för vindkraftsindustrin. Om de får som de vill."— Presentationens avskrift:

1 V A R N I N G ! Åmåls kommun har för avsikt att ställa några av våra vackraste naturområden till förfogande för vindkraftsindustrin. Om de får som de vill kan det på många ställen komma att se ut som på bilden. Genom att protestera kan planerna förhindras

2

3

4 HANDSKESJÖN Utsikt från övernattningsstugan/Storspåret vid Handskesjön

5 GRÄTTVE Utsikt från Grättve. Kanotister färdande över Edslan, Käppesjön, och Ärr får horisonterna dominerade av både vindkraftsparken i Å4-området och Kristinedalsanläggningen.

6 FENGERSFORS Utsikt från Vendels väg. Här får man räkna med ett monotont mycket obehagligt svisch-ljud och besvärliga ljus/skugg- blinkningar

7 ÖSTRA ÅSEN Utsikt från Östra åsen

8 HESSELBOMSVÄGEN Utsikt från Hesselbomsvägen

9 JAKOBSBYN Jakobsbyn kvällstid. Vid propellersnurrningar blinkar ljusen.

10

11 PROFESSOR HARRY FRANK Ledamot av Kungliga Vetenskapsakademin ”Ju mer vindkraft som byggs ut, desto större krav på utbyggd vattenkraft i Sverige. Vinsten till ägare och markägare kommer från omfattande subventioneringar som ges till vindkraften. De pengarna kommer i sin tur från våra egna plånböcker genom s.k. el-certifikat. VINDKRAFTEN BEHÖVS INTE I SVERIGE. VI HAR TILLRÄCKLIGT MED EL! ”

12 BRINNANDE KRAFTVERK Vindkraftverk är lång ifrån ofarliga. S.k. el-urladdningar är inte ovanliga med stor risk för skogsbränder.

13

14

15

16 RÄDDA ÅMÅLS VACKRA NATUR FRÅN VINDKRAFTSSKÖVLING INNAN DET ÄR FÖRSENT!


Ladda ner ppt "V A R N I N G ! Åmåls kommun har för avsikt att ställa några av våra vackraste naturområden till förfogande för vindkraftsindustrin. Om de får som de vill."

Liknande presentationer


Google-annonser