Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Press och media Så kan pressarbete hjälpa oss att nå en mer demokratisk och solidarisk värld fri från droger.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Press och media Så kan pressarbete hjälpa oss att nå en mer demokratisk och solidarisk värld fri från droger."— Presentationens avskrift:

1 Press och media Så kan pressarbete hjälpa oss att nå en mer demokratisk och solidarisk värld fri från droger.

2 Varför vara med i media?

3 Hur kan vi komma in i traditionell media? Pressmeddelanden Debattartiklar Insändare

4 Debattartiklar och insändare Båda utgår från textförfattaren Debattartikeln är ofta en företrädare för en organisation Insändaren kan vara organisation, individ och dessutom går det att vara anonym Båda har förslag till förändring Debattartikeln har politiska förslag gärna riktade till någon person eller instans som är ansvarig. Argumenterar oftast med fakta. Insändaren kan utöver politiska förslag också rikta sig mer till allmänheten ”vi borde alla”. Kan argumentera med känsla.

5 Pressmeddelanden Om EN nyhet – håll en röd tråd och välj en aktuell nyhet att berätta om Fundera över nyhetsvärde – vad gör det intressant för läsarna och journalisten? I sidfoten finns information om UNF. Ni kan anpassa det lokalt. Ni kan också lägga in en faktaruta t ex om topp tre utelivsställen i kommunen eller annat som är lätt att plocka ut ur nyheten. Mallen som syns till höger finns på unf.se/verktyg

6 Nyhetsvärde Närhet i tid Närhet i rum – lokal vinkel Jämförelser Identifikation Trender Avslöjanden Liten mot stor

7 Vilka dagar kan bli våra? Temadagar Andra aktuella händelser som kan användas

8 Hur är det om vi inte gör något?

9 Vilka nyheter har vi redan?

10

11

12 Vilka nyheter har ni redan? Nya personer på viktiga poster Fler medlemmar Lyckade lokala satsningar Kampanjer

13 Skapa nyheter!

14 Skapa nyheter och dessutom bra verksamhet Ni kan skapa bra nyheter genom ert påverkansarbete. Certifieringarna är skapade både för att ni ska kunna påverka och göra bra pressarbete. Vad finns det mer för nyheter ni kan skapa?

15 Vi äger och är värda att uppmärksammas


Ladda ner ppt "Press och media Så kan pressarbete hjälpa oss att nå en mer demokratisk och solidarisk värld fri från droger."

Liknande presentationer


Google-annonser