Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vad fick oss att fokusera på cannabis? Att gå från allmänt stöd till fokuserad behandling Vilken tidsepok och ideologi? Hur märker vi positiv support?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vad fick oss att fokusera på cannabis? Att gå från allmänt stöd till fokuserad behandling Vilken tidsepok och ideologi? Hur märker vi positiv support?"— Presentationens avskrift:

1 Vad fick oss att fokusera på cannabis? Att gå från allmänt stöd till fokuserad behandling Vilken tidsepok och ideologi? Hur märker vi positiv support? Vilka reaktioner fick från behandlingsvärlden (intellektuella fantomer)? Mycket arbete med att spräcka tolkningsmall. Danskar med nyfikenhet. Slumpen eller? Ständig återföring och diskussioner till varandra. Kvalitetssäkring i missbrukarvärlden. Ursprunget

2 Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta (okänd filosof). Till en början enbart observationer, vilka anekdoter bilder illustrationer ska vi använda? Vad händer under första, andra tredje, fjärde veckan osv? Det var inte viktigt att mäta metodens effektivitet, utan att göra processen förståelig för patienten. Redan från början förhöll vi oss fritt till vår egen metod. Vi fick en inre mall som gjorde att vi läste av var just den patienten befann sig. Under de första 10 åren hade var och en oss många haschrökare. Det gick inte i längden att hålla på med 7 haschrökare varje dag.

3 Presentation utifrån veckorna Information om behandling visade strukturen och vi föreläste om haschet och dess verkan på de kognitiva funktionerna Hur tänkte vi? Hur är det idag? Problematisering vid motovationssamtal var beskrivande. Vi formulerar för dem hur de mår. Mer igenkänning, mindre ihågkomst. Beskrivande saklig, ej moraliserande.


Ladda ner ppt "Vad fick oss att fokusera på cannabis? Att gå från allmänt stöd till fokuserad behandling Vilken tidsepok och ideologi? Hur märker vi positiv support?"

Liknande presentationer


Google-annonser