Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ekvationssystem - Exempel. Steg 1: Välj metod för att lösa ekvationssystemet. Här används substitutionsmetoden.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ekvationssystem - Exempel. Steg 1: Välj metod för att lösa ekvationssystemet. Här används substitutionsmetoden."— Presentationens avskrift:

1 Ekvationssystem - Exempel

2 Steg 1: Välj metod för att lösa ekvationssystemet. Här används substitutionsmetoden.

3 Substitutionen sker här Ekvationssystem - Exempel Steg 1: Välj metod för att lösa ekvationssystemet. Här används substitutionsmetoden.

4 Substitutionen sker här Ekvationssystem - Exempel Steg 1: Välj metod för att lösa ekvationssystemet. Här används substitutionsmetoden. Förenkling och lösning av den ekvation som bildats.

5 Substitutionen sker här Ekvationssystem - Exempel Steg 1: Välj metod för att lösa ekvationssystemet. Här används substitutionsmetoden. Förenkling och lösning av den ekvation som bildats.

6 Substitutionen sker här Ekvationssystem - Exempel Steg 1: Välj metod för att lösa ekvationssystemet. Här används substitutionsmetoden. Förenkling och lösning av den ekvation som bildats.

7 Substitutionen sker här Ekvationssystem - Exempel Steg 1: Välj metod för att lösa ekvationssystemet. Här används substitutionsmetoden. Förenkling och lösning av den ekvation som bildats.

8 Substitutionen sker här Ekvationssystem - Exempel Steg 1: Välj metod för att lösa ekvationssystemet. Här används substitutionsmetoden. Förenkling och lösning av den ekvation som bildats. Nu sker ytterligare en substitution. Vi vet nu vad x har för värde och kan använda det i den övre ekvationen för att lösa ut y.

9 Substitutionen sker här Ekvationssystem - Exempel Steg 1: Välj metod för att lösa ekvationssystemet. Här används substitutionsmetoden. Förenkling och lösning av den ekvation som bildats. Nu sker ytterligare en substitution. Vi vet nu vad x har för värde och kan använda det i den övre ekvationen för att lösa ut y.

10 Substitutionen sker här Ekvationssystem - Exempel Steg 1: Välj metod för att lösa ekvationssystemet. Här används substitutionsmetoden. Förenkling och lösning av den ekvation som bildats. Nu sker ytterligare en substitution. Vi vet nu vad x har för värde och kan använda det i den övre ekvationen för att lösa ut y.

11 Substitutionen sker här Ekvationssystem - Exempel Steg 1: Välj metod för att lösa ekvationssystemet. Här används substitutionsmetoden. Förenkling och lösning av den ekvation som bildats. Nu sker ytterligare en substitution. Vi vet nu vad x har för värde och kan använda det i den övre ekvationen för att lösa ut y.

12 Substitutionen sker här Ekvationssystem - Exempel Steg 1: Välj metod för att lösa ekvationssystemet. Här används substitutionsmetoden. Förenkling och lösning av den ekvation som bildats. Nu sker ytterligare en substitution. Vi vet nu vad x har för värde och kan använda det i den övre ekvationen för att lösa ut y.


Ladda ner ppt "Ekvationssystem - Exempel. Steg 1: Välj metod för att lösa ekvationssystemet. Här används substitutionsmetoden."

Liknande presentationer


Google-annonser