Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Stramas tabeller med menyval – en användarhandledning Tabellerna finns på www.strama.se och visar statistik över antibiotikaförsäljningen i öppen respektive.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Stramas tabeller med menyval – en användarhandledning Tabellerna finns på www.strama.se och visar statistik över antibiotikaförsäljningen i öppen respektive."— Presentationens avskrift:

1 Stramas tabeller med menyval – en användarhandledning Tabellerna finns på www.strama.se och visar statistik över antibiotikaförsäljningen i öppen respektive sluten vård i Sverigewww.strama.se

2 Gå in i avsnittet om antibiotikaförsäljning

3 Välj område, t ex öppenvård

4 Tabellerna med menyval (och handledning) finns här. De kan även nås via de olika inringade kategorierna till vänster.

5 Beroende på programvara kan man få upp denna dialogruta.

6 Om man väljer att öppna dokumentet får man upp tabellen i detta format, dvs i webbläsaren. Även i detta läge kan man välja att spara dokumentet som en Excel-fil, eller arbeta vidare i webbläsaren.

7 Med hjälp av menyvalet (rullgardinsmenyerna) kan man välja vad man vill titta på.

8 Ett exempel: här har vi valt patienter i Uppsala län, tetracykliner till kvinnor i olika åldersgrupper.

9 För att göra diagram när Du arbetar med dokumentet i webbläsaren, markera data (för att markera fält som inte ligger bredvid varandra, håll nere Ctrl), välj sedan Infoga – Diagram.

10 Glöm inte att spara ditt dokument!

11 Observera att diagrammet kommer att ändras om tabellen med källdata ändras – dvs om man gör ett nytt val i ”rullgardinsmenyn”. Om man vill göra flera diagram bör man kopiera valda data och klistra in dem i ett nytt kalkylblad innan diagrammet görs…

12 Här har den ursprungliga tabellen sparats som ett Excel- dokument.

13 Vi har valt Uppsala län, J01 exkl metenamin och alla kön. Markera raderna som innehåller data och kopiera (Ctrl och C) och klistra in (Ctrl och V) i annat blad. Observera radnumret.

14 Data har nu klistrats in i ett annat blad, ”Blad 1”, se nedtill. Observera att radnumret ändrats och att det inte går att göra menyval i denna tabellkopia som är låst.

15 Markera data för diagrammet, observera att även rubrikraden ska markeras. För att markera fält som ligger åtskilda, håll nere Ctrl-tangenten. Klicka sedan på diagram-symbolen uppe i verktygsfältet. (Om du arbetar via webbläsaren, välj Infoga – Diagram.)

16 Förslag på diagram- och axelrubriker… Ofta är det smidigast att lägga diagrammet i ett eget blad, som här.

17 Lycka till!


Ladda ner ppt "Stramas tabeller med menyval – en användarhandledning Tabellerna finns på www.strama.se och visar statistik över antibiotikaförsäljningen i öppen respektive."

Liknande presentationer


Google-annonser