Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

År 2: Återkoppling. Lärfråga: Hur kan vi ge återkoppling på ett sätt som främjar elevernas lärande och motivation? Hur kan vi ge återkoppling på ett sätt.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "År 2: Återkoppling. Lärfråga: Hur kan vi ge återkoppling på ett sätt som främjar elevernas lärande och motivation? Hur kan vi ge återkoppling på ett sätt."— Presentationens avskrift:

1 År 2: Återkoppling

2 Lärfråga: Hur kan vi ge återkoppling på ett sätt som främjar elevernas lärande och motivation? Hur kan vi ge återkoppling på ett sätt som främjar elevernas lärande och motivation?Forskningfråga: Kan kamratrespons öka motivationen och göra våra elever mer medvetna om målen? Kan kamratrespons öka motivationen och göra våra elever mer medvetna om målen?

3 Metod Varje lärare skapade en enkel elevmatris utifrån sitt ämne och det som skulle bedömas. Varje lärare skapade en enkel elevmatris utifrån sitt ämne och det som skulle bedömas. Bedömningen skedde vi två tillfällen, den första oförberedd, den andra förberedd. Bedömningen skedde vi två tillfällen, den första oförberedd, den andra förberedd. Enkät/ utvärdering om kamratresponsbedömning. Enkät/ utvärdering om kamratresponsbedömning.

4 Lärdomar Eleverna blev mer motiverade när kamrater bedömde. Kamratrespons gav ökad medvetenhet om mål och krav. Elevernas feedback var rak och tydlig.

5 Lärdomar Tillförlitligt resultat kräver mer tid och regelbundenhet. Tillförlitligt resultat kräver mer tid och regelbundenhet. Elevernas mognad styr motivationen till att ge kamratresponsbedömning. Elevernas mognad styr motivationen till att ge kamratresponsbedömning. Det var svårt att utforma en matris som var tillräckligt enkel och tydlig för att eleverna skulle förstå vad de skulle bedöma. Det var svårt att utforma en matris som var tillräckligt enkel och tydlig för att eleverna skulle förstå vad de skulle bedöma. Kan status/popularitet påverka bedömningsresultat? Kan status/popularitet påverka bedömningsresultat?

6 Förändringar i praktiken / vår professionella utveckling Användning av föreställningskartor Användning av föreställningskartor Samtalsstruktur Samtalsstruktur Alla får komma till tals Alla får komma till tals Tid att på djupet diskutera och resonera kring vardagsdilemman – problemen läggs i vårt eget knä Tid att på djupet diskutera och resonera kring vardagsdilemman – problemen läggs i vårt eget knä Nyttigt att få se systematiskt på vår verksamhet och få stöd i aktuell forskning Nyttigt att få se systematiskt på vår verksamhet och få stöd i aktuell forskning Vi fick en röd tråd i utvecklingsarbetet, inte längre något lösryckt som inte följs upp Vi fick en röd tråd i utvecklingsarbetet, inte längre något lösryckt som inte följs upp Sättet att dokumentera lärgruppsträffar och diskussioner har varit användbart Sättet att dokumentera lärgruppsträffar och diskussioner har varit användbart Klimatet i personalgruppen förbättrades – ”högre i tak” Klimatet i personalgruppen förbättrades – ”högre i tak”


Ladda ner ppt "År 2: Återkoppling. Lärfråga: Hur kan vi ge återkoppling på ett sätt som främjar elevernas lärande och motivation? Hur kan vi ge återkoppling på ett sätt."

Liknande presentationer


Google-annonser