Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Datero Datero är en förening som vill öka utbudet av utlåningsmaterial till personer med funktionshinder, med skärskild inriktning på pedagogiska och habiliterande.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Datero Datero är en förening som vill öka utbudet av utlåningsmaterial till personer med funktionshinder, med skärskild inriktning på pedagogiska och habiliterande."— Presentationens avskrift:

1 Datero Datero är en förening som vill öka utbudet av utlåningsmaterial till personer med funktionshinder, med skärskild inriktning på pedagogiska och habiliterande dataprogram. Datero förverkligar detta genom att bilda utlåningspunkter vid de kommunala biblioteken. Datero stöder vidare utlåningen och användningen av programmen med informationsmaterial, programdemonstrationer och kurser Datero har nu lånepunkter i 10 kommuner i Österbotten. Under hösten öppnas 3 till.

2 Lånepunkterna fungerar i samarbete med Datero, biblioteken, låntagarna, skolor och yrkespersoner

3 Datero skriver ansökningar till fonder och stiftelser om finansiering för inköp av lånematerial. Datero anskaffar lånematerialet Datero kontaktar de bibliotek som ”anses” stå näst i tur för en Dateropunkt

4 Biblioteken får en hög med cd-rom program. Biblioteken katalogiserar dem. Biblioteken lånar ut materialet och sköter det som sitt eget. Datero hjälper till med problem som ev. uppkommer. Vanligen hålls ett litet högtidligare öppningstillfälle

5 Låntagare lånar hem programmen och använder dem hemma - i lugn och ro. Datero ordnar kurser för enskilda, familjer och yrkespersoner. Kurser ordnas utifrån Dateros egna idéer och utifrån önskemål. Lathund Datero understöder bibliotekets personal och låntagarna med en lathund (mini-info). I denna finns information om programmens användningsområden och svårighetsnivå m.m.

6 En positiv bieffekt är att folk som inte varit bekant med biblioteket tidigare hittar dit och hittar samtidigt annat lånematerial (som de kanske inte ens visste fanns på biblioteket??).

7

8

9

10

11

12


Ladda ner ppt "Datero Datero är en förening som vill öka utbudet av utlåningsmaterial till personer med funktionshinder, med skärskild inriktning på pedagogiska och habiliterande."

Liknande presentationer


Google-annonser