Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Halloj! Hoppas att allt är bra med er där hemma. Här borta hos oss är det ungefär som vanligt. Vi har bytt Grenadinerna mot St Lucia och jobbar oss sakta.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Halloj! Hoppas att allt är bra med er där hemma. Här borta hos oss är det ungefär som vanligt. Vi har bytt Grenadinerna mot St Lucia och jobbar oss sakta."— Presentationens avskrift:

1 Halloj! Hoppas att allt är bra med er där hemma. Här borta hos oss är det ungefär som vanligt. Vi har bytt Grenadinerna mot St Lucia och jobbar oss sakta norrut. Här kommer lite bilder från Canouan, Bequia, Mustique och St Vincent i norra Grenadinerna. Vi börjar med Bequia även om Canouan kronologiskt sett ligger före.

2 Det finns två vikar att ankra i på Bequia
Det finns två vikar att ankra i på Bequia. Detta är den största och bästa. Admiralty Bay på sydvästsidan. Port Elisabeth som huvudstaden heter ligger ganska precis på 13 grader nord.

3 Port Elisabeth är en trevlig stad
Port Elisabeth är en trevlig stad. Det finns många mysiga restauranger längs stranden.

4 Hmmm. Har den Bequianska armen posterat en av sina lastbilar här
Hmmm. Har den Bequianska armen posterat en av sina lastbilar här? Eller har bilskroten uppfunnit en strutslösning på slutförvaringsproblemet? Kanske är det istället för lack eller så är det en fanatisk trädgårdsmästare äger fordonet?

5 På Bequias ostsida ligger Hope Bay
På Bequias ostsida ligger Hope Bay. Fin strand men besvärlig att ta sig till. Garanterat ingen trängsel!

6 Det finns gott om kokosnötter i Hope Bay
Det finns gott om kokosnötter i Hope Bay. Här kommer kokosnötskolans uppgraderade version 1.1. Hur du lättast bryter dig in i din kokosnöt. Steg 1: Börja med att leta upp en fin nöt. Skippa de gröna som sitter kvar på palmen för de är inte lika goda som det torra bruna på marken. Skaka nöten för att höra om det finns någon kokosmjölk inuti. Skvalp! Denna är det ingen ide att skaka!

7 Steg 2: Leta upp en lagom stor sten och placera din nöt stadigt i sanden med den spetsiga änden uppåt. Steg 3: Kasta stenen på nöten så hårt du kan. Med lite tur så spricker höljet i tre delar som är relativt lätta att avlägsna. Zooooom Crack!!!

8 Så där ja! Nu har du en nöt som du antingen kan dricka och äta* eller…
* För instruktioner om hur man öppnar själva nöten hänvisar vi till kokosnötskolans version 1.0 som vi tidigare skickat.

9 …spela ett parti Beach Boule med.
Färdigspelat

10 På Bequia finns en privat anläggning för uppfödning och bevarande av havssköldpaddor. Detta är den hotade Hawksbill sköldpaddan. De små filurerna är ungefär 6 veckor gamla medan den stora är ca 6 år.

11 Det är flaket som gäller
Bequia är en ganska så lugn och fridfull ö. Det finns inte så jättemycket att se och göra men man kan ju alltid ta en taxitur eller besöka barberaren. Undrar om han kan några andra frisyrer än rastaflätor? Mikrofonfrilla kanske, om man ska tro skylten på dörren… Det är flaket som gäller

12 Eller så slappar man helt enkelt i skuggan.

13 Ja, det var Bequia det! Nu över till Canouan, Mustique och St Vincent.
Detta är den schyssta relaxavdelningen på Old Fort med utsikt över Atlanten, Canouan och Mustique.


Ladda ner ppt "Halloj! Hoppas att allt är bra med er där hemma. Här borta hos oss är det ungefär som vanligt. Vi har bytt Grenadinerna mot St Lucia och jobbar oss sakta."

Liknande presentationer


Google-annonser