Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Matchfixing. ”Att på ett otillåtet sätt förändra eller påverka utgången av en idrottstävling, eller del av en idrottstävling, i syfte att skapa vinning.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Matchfixing. ”Att på ett otillåtet sätt förändra eller påverka utgången av en idrottstävling, eller del av en idrottstävling, i syfte att skapa vinning."— Presentationens avskrift:

1 Matchfixing

2 ”Att på ett otillåtet sätt förändra eller påverka utgången av en idrottstävling, eller del av en idrottstävling, i syfte att skapa vinning för sig själv eller andra.”

3 Matchfixing har påverkats av: Globaliseringen; Utvecklingen på kommunikationsfronten; Utvecklingen på spelmarknaden; Den organiserade brottslighetens inblandning.

4 Idrotter som drabbats av matchfixing: Fotboll Ishockey Basket Sumobrottning Snooker Tennis Handboll Baseboll Cricket Volleyboll Bandy Osv…

5 Vem initierar matchfixing? Idrottare Domare Klubbledning Organiserad brottslighet

6 Vems problem är matchfixing? Samhällets problem: -Grogrund för den organiserade brottsligheten. Spelbolagens problem: -Underminering av det positiva spelandet och skapandet av misstro mot spelbolagens produkter Idrottsrörelsens problem: -Underminering av idrottens grundvärderingar som integritet, rent spel och respekt för andra. Död tävlingsidrott.

7 Riksidrottsförbundets åtgärder: Öka kunskapen – information och utbildning. Se över och förbättra reglerna i idrottens regelverk. Rapporteringskanal. Samarbete och öppenhet mellan idrotten, spelbolag och berörda myndigheter.

8 Policy med vägledning ” Uppgjorda idrottstävlingar eller del av idrottstävlingar, så kallad matchfixing, är ett allvarligt hot mot tävlingsidrottens framtid. Att idrotten präglas av rent spel är en grundläggande förutsättning för idrottens trovärdighet och fortlevnad. All form av matchfixing är därför absolut förbjudet. Det är av stor vikt att alla inom idrottsrörelsen tar problemet med manipulerade idrottstävlingar på allvar och lär sig hur de ska agera vid spel och vadhållning i samband med idrottstävlingar för att minimera risken för matchfixing.”


Ladda ner ppt "Matchfixing. ”Att på ett otillåtet sätt förändra eller påverka utgången av en idrottstävling, eller del av en idrottstävling, i syfte att skapa vinning."

Liknande presentationer


Google-annonser