Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Fortsatta problem…. Varje riktlinjearbete möter motstånd – organisationer och medarbetare ville inte ändra på vanor och övertygelser om vad som är verksamt.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Fortsatta problem…. Varje riktlinjearbete möter motstånd – organisationer och medarbetare ville inte ändra på vanor och övertygelser om vad som är verksamt."— Presentationens avskrift:

1 Fortsatta problem…. Varje riktlinjearbete möter motstånd – organisationer och medarbetare ville inte ändra på vanor och övertygelser om vad som är verksamt Bristande resurser gör det svårt att åstadkomma differentierad behandling Modeller bygger ofta på erfarenhet från storstad med större utbud

2 Lokal implementation av de nationella riktlinjerna - problem Om man ser dem som det enda rättesnöret Om man ser dem som auktoritetens oanvändbara teoretiska konstruktioner Om man uppfattar att behandling enbart får grundas på hittills evidensbaserad kunskap Om man bortser från att implementation tar tid När väl riktlinjerna implementerade - ny kunskap gör dem till delar överspelade

3 Lyckad implementering…. Översättning till lokala förhållanden Översättning från teori till konkret praktik Implementering sker i samverkan och koordinerat mellan sjukvård, socialtjänst och kriminalvård.


Ladda ner ppt "Fortsatta problem…. Varje riktlinjearbete möter motstånd – organisationer och medarbetare ville inte ändra på vanor och övertygelser om vad som är verksamt."

Liknande presentationer


Google-annonser