Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kravönskemålsprocessen 2014-04-08 LPL-möte Umeå. Bakgrund i korthet »Införandestöd och projektsupport Skapa upp ett ramverk (Jira) för att hantera support.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kravönskemålsprocessen 2014-04-08 LPL-möte Umeå. Bakgrund i korthet »Införandestöd och projektsupport Skapa upp ett ramverk (Jira) för att hantera support."— Presentationens avskrift:

1 Kravönskemålsprocessen 2014-04-08 LPL-möte Umeå

2 Bakgrund i korthet »Införandestöd och projektsupport Skapa upp ett ramverk (Jira) för att hantera support vid införande och lokal etablering. Projektsupport tar emot och svarar i supportärenden rörande allt från förstagångsinloggning i MIT-miljön och körning av IK till integration av REST-tjänster. Initialt en kanal främst för Lokala Projektledare som senare öppnades upp för att ta emot ärenden från fler roller i projektet. Och då öppnades ”kravkranen”

3 Kravönskemål »”Kravkranen” – användargrupper satte sig ner i grupper och testade igenom den senaste MIT-miljön. »Detta resulterade i ca 90 olika kravönskemål första omgången följt av 2 ungefär lika stora ”dumpar” följande testomgångar. »Kravorganisationen var såklart tacksamma men inte förberedda på hur dessa skulle hanteras… organisationen fanns med ett tekniskt stöd saknades.

4 Tekniskt stöd i Jira (Rapporterare) »Ny ärendetyp – Kravönskemål »Till skillnad mot ett klassiskt supportärende behöver ett kravönskemål bedömas av en Områdesproduktägare (OPÄ) »Obligatoriskt att ange område  Tilldelning till OPÄ »Rapportören skall kunna: -följa ärendet tills det avslås eller är implementerat i systemet -förstå hur ärendet hanteras av kravorganisationen -förstå varför de beslutat som de gjort

5 Tekniskt stöd i Jira (OPÄ) »OPÄ äger tilldelade kravönskemål efter ”sitt” område »OPÄ gör ett första ställningstagande »Ett kravönskemål behöver beskrivas i form av ett behov för att kunna bedömas och prioriteras. »Rapportören får ett ”automatiskt” förklarande mail om fortsatt hantering

6 Automatiskt genererade mail vid övergångar Hej! Tack för ditt kravönskemål! En områdesproduktägare kommer att läsa ditt förslag och kategorisera i en av fyra kategorier: 1. Review, vilket innebär att det går direkt vidare till utredning. 2. Closed (duplicate), vilket innebär att vi redan har fått in ett annat kravönskemål med samma syfte. 3. Pending, vilket innebär att det kommer att utredas vidare vid ett senare tillfälle, det är helt enkelt inte aktuellt just nu. 4. Closed (won't fix), vilket innebär att ditt önskemål inte kommer att genomföras. Du får veta i vilken kategori ditt kravönskemål hamnar och när det ändrar status, till exempel när det går från senarelagt till utredning. Om det behövs kommer vi att höra av oss för att få kompletterande information. Med vänliga hälsningar Daniel Erlandsson (Områdesproduktägare för Utbildningsinformation)

7 Färdiga knappar i Jira  Övergångar OPÄ hanterar ärenden från "Open" via knappar (motsv. blå fält i bilden)

8 Så här ser det ut när ett ärende skapas

9 Snabbsök

10 »Frågor? »Förslag! »Annat? »https://jira.its.umu.se/browse/L3SUPPORThttps://jira.its.umu.se/browse/L3SUPPORT


Ladda ner ppt "Kravönskemålsprocessen 2014-04-08 LPL-möte Umeå. Bakgrund i korthet »Införandestöd och projektsupport Skapa upp ett ramverk (Jira) för att hantera support."

Liknande presentationer


Google-annonser