Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vad går det ut på?  Sommar  Läslust för 8-12 åringar  Metodutveckling  Utgör tillsammans med Bokjuryn ett årshjul för läsfrämjande.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vad går det ut på?  Sommar  Läslust för 8-12 åringar  Metodutveckling  Utgör tillsammans med Bokjuryn ett årshjul för läsfrämjande."— Presentationens avskrift:

1

2 Vad går det ut på?  Sommar  Läslust för 8-12 åringar  Metodutveckling  Utgör tillsammans med Bokjuryn ett årshjul för läsfrämjande

3 Hur? Sommarboken är riksomfattande och vänder sig till barn under deras fritid och fokuserar på glädje och lust Kidding som är utbildade i design för barn har designat lådor, skrivhäften och vepor för sommarboken Skapar samhörighet med sommarboksträffar och på www.sommarboken.se

4 Sommarboksmaterialet Boklådorna är till för att barnen skall fylla dem med sina sommarböcker Skrivhäftena har fyll- i- sidor där man kan ringa in, skriva och rita om vad man gillar, vem man är och vilken favoritbok man har. Den som vill kan lämna in häftena på biblioteket för att ge biblioteken feedback. Vepor och loggor för att marknadsföra kampanjen.

5 Sommarboksträffar Sommarboken startar 17 juni och slutar 31 augusti Biblioteken som är med har ett uppstartsjippo och t ex en bokfika under sommaren.

6 Sommarbokshäftet  I sommarbokshäftet kan man skriva om vem man är, vad man gillar och sin favoritbok.  Tips – låt deltagarna byta sitt häfte mot en gåvobok.

7 Metodutveckling I Sommarboken är det de enskilda biblioteket som lägger upp riktlinjerna för sitt Sommarboksprojekt. - Reflektioner över tidigare erfarenheter -Vilka är våra lokala förutsättningar? -Finns det några lokala samarbetspartner, idrottsföreningar etc.? -Hur gör vi nästa år? -Ta del av varandras erfarenheter och idéer på sommarbokswebben.

8 www.sommarboken.se Utveckla sommarbokswebben till en angelägenhet för så många barn som möjligt


Ladda ner ppt "Vad går det ut på?  Sommar  Läslust för 8-12 åringar  Metodutveckling  Utgör tillsammans med Bokjuryn ett årshjul för läsfrämjande."

Liknande presentationer


Google-annonser