Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Det var inte jag! Vi kommer alla stå anklagade för något en dag,

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Det var inte jag! Vi kommer alla stå anklagade för något en dag,"— Presentationens avskrift:

1 Det var inte jag! http://www.youtube.com/watch?v=uDaW7PlP27Q http://www.youtube.com/watch?v=uDaW7PlP27Q Vi kommer alla stå anklagade för något en dag, mindre eller större. Rätt eller fel.

2 Övning: Att försvara sig. (Genus judiciale) Du ska försvara sig i en fiktiv situation. Alla skriver. Några får tala. Valbara scenarion: Du är en idrottsstjärna som har dopat dig. Du är en elev på gymnasiet som har plagierat delar av din inlämningsuppgift om Kafka. Du är en berömd popmusiker som har stulit refrängen i din senaste singel från en annan låt. Du är en svensklärare på gymnasiet som har tappat bort elevernas uppsatser. Du är en nybliven körkortsinnehavare som har åkt fast för fortkörning. Du är en politiker som har stoppat en ansenlig del skattepengar i egen ficka.

3 Vad tränas? Olika försvarstekniker. Du ska bemöta tänkbara refutation/anklagelser. Vad ska du stödja dig på för förklaringar för att bemöta detta, känslor, förnuft, auktoritet? Ethos, logos och pathos. Mottagaranpassning. Språk och eventuella exempel eller analogier. Retoriska verkningsmedel. Retoriska stilfigurer. Framförande (röst, kontakt och kroppsspråk).


Ladda ner ppt "Det var inte jag! Vi kommer alla stå anklagade för något en dag,"

Liknande presentationer


Google-annonser