Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hur joner och jonföreningar bildas Atomer kan bli joner +3 Usch jag trivs inte med mitt liv. Jag vill ju ha fullt i mitt yttersta skal Vad skall jag.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hur joner och jonföreningar bildas Atomer kan bli joner +3 Usch jag trivs inte med mitt liv. Jag vill ju ha fullt i mitt yttersta skal Vad skall jag."— Presentationens avskrift:

1

2 Hur joner och jonföreningar bildas

3 Atomer kan bli joner +3 Usch jag trivs inte med mitt liv. Jag vill ju ha fullt i mitt yttersta skal Vad skall jag göra? Nu vet jag, jag lämnar bort en elektron då får jag fullt i mitt yttersta skall. Mmmm, nu trivs jag för jag har ju fullt i mitt yttersta skal

4 Magnesium Mg +12 - 10 2+ jon

5 +9 Flour F +9 -10 - idjon

6 +8 -10 2- Syre O Oxidjon O

7 Li + Na K + +

8 Be Mg 2+ Ca 2+

9 B 3+ Al 3+

10 F - Cl - Br -

11 O 2- Se 2-

12 Jonföreningar +11 Na +9 F Oj, vad trist livet är Det tycker jag med! Om jag bara kunde bli av med en elektron Om jag bara kunde få en elektron Vänta nu! Vänta nu!Här har du ! Tack! Nu har jag fullt Jippi !!! Nu har jag fullt Jippi !!! +- Du, jag börjar känna mig lite attraherad av dig …och jag av dig Natriumflorid

13 +12 +17 Mg Cl - + - 2 2 Magnesiumklorid


Ladda ner ppt "Hur joner och jonföreningar bildas Atomer kan bli joner +3 Usch jag trivs inte med mitt liv. Jag vill ju ha fullt i mitt yttersta skal Vad skall jag."

Liknande presentationer


Google-annonser