Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kemins historia.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kemins historia."— Presentationens avskrift:

1 Kemins historia

2 Det började i grekland Redan de grekiska filosoferna Thales och Aristoteles som levde för ungefär 2000 år sedan funderade över vad allt i världen var uppbyggt av. De trodde att allt var en kombination, som fyra legobitar, och beroende på hur man satte ihop dessa fyra legobitar (som dem kallade element) kunde man skapa allt som fanns i världen! Dessa fyra element var: jord, luft, eld och vatten

3 DE FYRA ELEMENTEN För att förstå varför de trodde att allt bestod av eld, luft vatten och jord kan man titta på vad som händer i en vanlig brasa. Lågorna är elden. Röken är luft. Det pyser lite från vedträna, det är vatten. Askan är jord. Av detta kan vi se att allt är en blandning av de fyra elementen!

4 Jord, luft, eld och vatten

5 Metaller På den tiden visste man väldigt lite om kemi. Men man kände ändå till vissa metaller som: järn guld koppar

6 + = KOPPAR TENN Blandning
Man visste inte bara om att det fanns olika metaller, man visste också om att det gick att smälta ihop olika metaller för att bilda brons. Vet du vilka två metaller brons består av? + = KOPPAR TENN

7 Alkemisterna På 1200-talet försökte människor på samma sätt hitta en magisk blandningen mellan metaller som skulle skapa guld! Dessa människor kallade sig för alkemister.

8 Alkemisterna Alkemisterna försökte och försökte. De blandade alla metaller de kunde hitta med varandra. De försökte till och med att blanda urin, som hade en gul färg med olika metaller. Men ingenting fungerade!


Ladda ner ppt "Kemins historia."

Liknande presentationer


Google-annonser