Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Dans – eller rörelse till musik

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Dans – eller rörelse till musik"— Presentationens avskrift:

1 Dans – eller rörelse till musik
Arbete i Idrott och hälsa för årskurs 8 HT 2014

2 Uppgiften Ni skall i smågrupper skapa en dans. Ni väljer musik själv.
Alla i gruppen skall vara med och skapa dansen/rörelserna. Lektionstiden ni får skall räcka för er presentation, vill ni öva mer hemma så får ni göra det. Detta är en förberedande uppgift inför motionsgprogrammet som skall göra i år 9. Dansen skall vara minst 1 min. 30 sek.

3 Musikanalys Lyssna in vad som är vers, refräng, mellanspel osv.
LYSSNA, LYSSNA…….. Döp dem till teman – A, B, A1 osv. Liknande teman har liknande benämning. Hur skall jag använda dessa teman? Vilka rörelser skall jag ha med? När ska de komma utifrån musiken? Träna – träna – träna.

4 Musikanalys Pulshöjare – löpning. ”Maniac” Intro IIII IIII Joggstuds
Intro IIII IIII Joggstuds IIII IIII Hoppsasteg A Vers IIII IIII Löp runt IIII IIII B Ref IIII IIII Löp på stället II A Vers IIII IIII Löp runt B1 Ref IIII IIII Löp på stället + armar upp C M-spel IIII IIII Hoppsasteg D Guitar IIII IIII Sidolöp. 123 stopp, 123 stopp A1 Vers IIII IIII Löp runt B1 Ref IIII IIII Löp på stället Musikanalys

5 Mål med uppgiften Att ge en grund inför motionsprogrammet i år 9.
Få inblick i vad dans/rörelse till musik, kan vara. Våga presentera ett arbete till musik inför sin grupp. Syfte Ge eleverna möjlighet att utveckla kunskaper i att planera, genomföra och värdera olika rörelseaktiviteter. Ge eleverna möjlighet att utveckla sin samarbetsförmåga och respekt för andra. Bidra till att eleverna utvecklar en god kroppsuppfattning och tilltro till sin egen fysiska förmåga Centralt innehåll ”dans och rörelser till musik,”

6 Betyg Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten och sammanhanget I danser och rörelse samt träningsprogram till musik anpassar eleven till viss del sina rörelser till takt, rytm och sammanhang. Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten och sammanhanget I danser och rörelse samt träningsprogram till musik anpassar eleven sina rörelser relativt väl till takt, rytm och sammanhang. Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten och sammanhanget I danser och rörelse samt träningsprogram till musik anpassar eleven sina rörelser väl till takt, rytm och sammanhang.

7 Konkretisering Konkretisering av kunskapskraven i dans – rörelse till musik för år 8 E: Eleven klarar av att genomföra några steg i takt till musiken, samt gör sitt bästa och samarbetar med övriga gruppmedlemmar i övningen. I skapandet av den egna dansen i grupp ska en lämplig låt väljas. C: Eleven klarar av stora delar av stegen i en följd i takt till musiken, samt gör sitt bästa och samarbetar med övriga gruppmedlemmar i övningen. I skapandet av den egna dansen i grupp ska en lämplig låt väljas. Dessutom bedöms kreativitet, fantasi och finess. A: Eleven behärskar takt och rytm fullt ut oavsett vilken genre det är på musiken. Bidrar med sin kunskap för att lyfta andra elever i gruppen. I skapandet av den egna dansen i grupp ska en låt väljas, med motivering till varför den passar till rörelserna i sammanhanget. Dessutom bedöms kreativitet, fantasi och finess. (Hur musiken utnyttjas, hur rummet används, tydligt start och stopp, följer rörelserna musiken, formationer)

8 Vad är det jag tittar på? Att ni är väl inövade.
Att hela gruppen jobbar för att få till en bra presentation. Att hela gruppen samspelar. Att ni rör i takt till musiken och utnyttjar musikens karaktär. Att ni rör er med inlevelse, (tillåtet att spexa och ta ut svängarna). Att det finns en början och ett slut.

9 Tidsplan klass 8 a & c Uppstart och gruppindelning sker idag. Om det finns tid över kan ni börja lyssna till musik. Dansträning på två lektionstillfällen, vecka 43 och 45 Redovisning sista idrottslektionen vecka 45. Första 30 minuterna får ni till genrep.

10 Tidsplan klass 8 d & e Uppstart och gruppindelning sker idag. Om det finns tid över kan ni börja lyssna till musik. Dansträning andra pass v43. Träning utan MGu v45. Träning första lektion v46. Redovisning sista idrottslektionen vecka 46.

11 Vad kan vara dans? http://www.youtube.com/watch?v=WpmILPAcRQo


Ladda ner ppt "Dans – eller rörelse till musik"

Liknande presentationer


Google-annonser