Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

CERBOF Centrum för Energi- och Resurseffektivt Byggande och Förvaltning Organisation Styrelsen har att tillse att CERBOF följer arbetsordningen och att.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "CERBOF Centrum för Energi- och Resurseffektivt Byggande och Förvaltning Organisation Styrelsen har att tillse att CERBOF följer arbetsordningen och att."— Presentationens avskrift:

1 CERBOF Centrum för Energi- och Resurseffektivt Byggande och Förvaltning Organisation Styrelsen har att tillse att CERBOF följer arbetsordningen och att verksamheten hålls inom givna budgetramar. Styrelsen fattar beslut om vilka forskningsprogram som skall drivas. Styrelsen har också att fatta beslut om de forskningsprojekt som skall drivas inom CERBOF, när de är samfinansierade. För projekt som finansieras till 100% av STEM, tar STEM det formella beslutet. CERBOFs styrelse rådgivande. CERBOF Styrelse Styrelse tillsätts av Energimyndigheten i samråd med övriga intressenter. Högst 9 ledamöter. Sammansättningen bör vara sådan att styrelsen har en ingående förståelse för såväl forskningens villkor som näringslivets.

2 CERBOF Centrum för Energi- och Resurseffektivt Byggande och Förvaltning Organisation CERBOF Styrelse Kansli Ska sköta den löpande verksamheten och följa de pågående projekten ur en ”administrativ” aspekt. Sköter delar av informationsverksamheten. I kansliet bör tillsättas personella resurser som kan klara dess relativt omfattande verksamhet. Styrelsen beslutar om kansliets bemanning.

3 CERBOF Centrum för Energi- och Resurseffektivt Byggande och Förvaltning Organisation CERBOF Styrelse Kansli Berednings- grupp 1 Berednings- grupp 2 Berednings- grupp 3 Beredningsgruppen skall detaljutforma programmet och bedöma ansökningarna som kommer in. Ger rekommendationer till styrelsen. Inom beredningsgrupperna skall finnas tillräcklig kompetens för att bedöma ansökningar med avseende på vetenskap och relevans.

4 CERBOF Centrum för Energi- och Resurseffektivt Byggande och Förvaltning Organisation CERBOF Styrelse Kansli Berednings- grupp 1 Berednings- grupp 2 Berednings- grupp 3 Projekt/ Projektgrupp A Projekt/ Projektgrupp B Projekt/ Projektgrupp C Genomför projekten. Rapporterar till beredningsgrupp.


Ladda ner ppt "CERBOF Centrum för Energi- och Resurseffektivt Byggande och Förvaltning Organisation Styrelsen har att tillse att CERBOF följer arbetsordningen och att."

Liknande presentationer


Google-annonser