Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Våga vegetariskt Gång 4. Dagens upplägg 8:00-9:00 Finns det några miljöfördelar med vegetariskt? Fundera i grupp och redovisa kort. Kika på bloggen; vad.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Våga vegetariskt Gång 4. Dagens upplägg 8:00-9:00 Finns det några miljöfördelar med vegetariskt? Fundera i grupp och redovisa kort. Kika på bloggen; vad."— Presentationens avskrift:

1 Våga vegetariskt Gång 4

2 Dagens upplägg 8:00-9:00 Finns det några miljöfördelar med vegetariskt? Fundera i grupp och redovisa kort. Kika på bloggen; vad är bra, vad kan utvecklas? Vad lagas och av vilken grupp… 9:00-9:15 RAST 9:15-10:30 Genomgång av recept och olika metoder. Praktisk matlagning. Dukning. Fotografering och dokumentation. 10:30-11:15 LUNCHRAST 11:15-12:15 Matlagningen fortsätter och vi fotograferar riktigt fina tallrikar med dagens vegetariska trerätters. Vi diskar och städar snyggt i köken, alla hjälper alla! 12:15-12:40 Vi avnjuter en fantastisk måltid tillsammans och funderar över kommande meny. Efter det städar vi klart det sista och ställer in tallrikar och glas i diskmaskinen.

3 Praktiskt upplägg kring dagen  Annat:  OBS-idéer till OM-sidan.  Nya kostråd av SLV:  kostrad-at-mer-gronsaker-och-mindre-kott_ svd   En grupp dokumenterar och dukar.  En grupp gör varmrätt.  En grupp gör dessert.  En grupp gör förrätt och hjälper till där det behövs.

4 Meny  Förrätt  Krämig broccolisoppa  Varmrätt  Tacos med qournfärs, egen salsasås och guacamole samt härliga grönsaker. Hembakt tortillabröd  Dessert  Kladdkaka med färska hallon och nyvispad grädde

5

6 Krämig broccolisoppa Förrätt:  Krämig broccolisoppa s. 255 i rosa HK-boken. Att gångra med 4. Med matlagningsgrädde istället för creme fraiche. Blir ca 1 dl/elev.

7 Tacos med qournfärs, egen salsasås och guacamole samt härliga grönsaker. Hembakt tortillabröd Varmrätt Taco på quornfärs (1,5 kg/halvklass) med egen tacokryddblandning.  Nachochips (1 påse/halvklass) laktosfri gräddfil (2 pkt/halvklass), majs, tomat, gurka, isbergssallad  Tortillas s 296, rosa Hk-boken, gångra med 4. (Ett recept med glutenfritt.)  Salsasås, se tomatsås HK-boken s 257 grön HK-bok. Ingredienserna blandas ihop kalla. Gångra satsen med 4.  Guacamole, s 254, grön Hk-bok, gångra med 3.

8 Tacokrydda  Ingredienser  2 msk chilipeppar  1 msk lökpulver  1 msk vitlökspulver  1 msk chilipulver  1 msk malen spiskummin  1 msk paprikapulver  1 tsk torkad oregano  1 msk salt  0.5 msk svartpeppar  1 msk socker  Gör så här:  Blanda alla kryddor i en skål – klart!

9 Kladdkaka med färska hallon och nyvispad grädde Receptet gäller för 2 kladdkakor  Ingredienser  200 g Smör  5 dl strösocker  4 st ägg  2 dl vetemjöl  6 msk kakao  2 tsk vaniljsocker  Garnering:  florsocker  Till servering:  3 dl vispgrädde (laktosfri)  Hallon  Gör så här:  Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.


Ladda ner ppt "Våga vegetariskt Gång 4. Dagens upplägg 8:00-9:00 Finns det några miljöfördelar med vegetariskt? Fundera i grupp och redovisa kort. Kika på bloggen; vad."

Liknande presentationer


Google-annonser