Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

- Alla föreningar har möjlighet till en egen hemsida med gemensamt utseende - Kostnadseffektivt för föreningarna - Enkelt att använda även för nybörjare.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "- Alla föreningar har möjlighet till en egen hemsida med gemensamt utseende - Kostnadseffektivt för föreningarna - Enkelt att använda även för nybörjare."— Presentationens avskrift:

1

2 - Alla föreningar har möjlighet till en egen hemsida med gemensamt utseende - Kostnadseffektivt för föreningarna - Enkelt att använda även för nybörjare inom webbpublicering Mål för SPF- föreningshemsidor Siktet är inställt på att:

3 Webbtool - Ett system, många fördelar och enkelt att använda Webbtool är ett verktyg för webbpublicering innehållande en mängd färdiga verktyg som kan användas när ni ska bygga upp er förenings webbplats. Webbtool kombinerar avancerad funktionalitet med ett lättlärt och användarvänligt gränssnitt. Det är ett flexibelt system som har en låg ingångströskel och passar de som inte har tidigare erfarenhet av hemsidesuppbyggnad.

4 11 Fördelar med webbverktyget Enkel och funktionell design, med avancerade funktioner. Låg ingångströskel - Enkelt att använda jämfört med traditionellt verktyg, det behövs ingen tidigare html-kunskap för att bygga vidare på hemsidan. Gemensamt grundläggande utseende för alla föreningar och distrikt. Endast en felkälla. Dynamiska sidor som hämtar faktainformation direkt från Medlemssystemet per automatik och endast från en och samma källa och kärnsystem. Nyheter för hela organisationen, distrikten och för föreningarna. Möjlighet till låsta undersidor enbart för medlemmarna i föreningen. Säkerhetsrutiner för säkerhetskopiering och återställning. Online system - Ingen egen programvara behövs. Inga egna uppdateringar vid nya versioner och uppdateringar Kostnadseffektiv – gratis för föreningen. En eller flera personer eller webbredaktörer kan samtidigt ha åtkomst till webbverktyget och arbeta med ”sina egna” sidor.

5 5 Nackdelar med webbverktyget Allt ser likadant ut och det är enbart innehållet som skiljer, mångfalden i utseende försvinner Föreningen har Inte egen full kontroll över systemet och kan ej påverka design och funktionaliteter på samma sätt som en egen hemsida. Blir det fel i systemet gäller felet oftast för alla sidor i strukturen. Adresserna till hemsidorna kan inte helt väljas utav föreningen själva. Adresserna är underlydande. Endast en felkälla. En indirekt nackdel är att informationen som visas på hemsidan kan vara felaktig. Då eftersom informationen som visas hämtas per automatik från samma källa och kärnsystem. Det går inte att korrigera direkt i hemsidan utan det görs endast i medlemssystemet. Dock visas felet och kan korrigeras snabbt.

6 Samlad och säker information Webbtool är uppbyggd och integrerad med SPF:s medlemssystem. Er förening får därigenom en samlad och överskådlig vy över all den information som din förening och medlemmar behöver. Och du får det på ett säkert sätt. Ett rollbaserat behörighetssystem med en stark användaridentifiering gör att informationen skyddas från obehörig åtkomst. Den följer den standard som redan finns i medlemssystemet.

7 IT – supportflöde inom SPF Föreningarna Distrikten Förbundet

8 Lättanvänt och roligt Behörigheten styr vilken information du kommer åt, vilket innebär en ökad säkerhet för organisationen och en ökad trygghet för dig som användare. Det individuellt anpassade gränssnittet gör att du hela tiden arbetar i en miljö som du känner dig hemma i — som är enkel och bekväm. Det gör arbetet på webbplatsen både stimulerande och roligt.

9 Fyllt av möjligheter Systemets stora flexibilitet, exempelvis anpassade behörigheter, textbehandling bildhantering, prenumerationsteknik m.m. gör att du själv kan bestämma i vilken omfattning, till vad och hur Webbtool ska användas. Allt arbete, oavsett om du ändrar eller skapar innehåll, sker i webbläsaren.

10 Effektiviserar arbetet En mängd lättillgängliga och tydliga funktioner effektiviserar ditt arbete på webbplatsen. Funktionaliteten förstärks också av systemets möjlighet till centralstyrd grafisk form, som tillsammans med flexibla mallar gör att webbsidan får ett enhetligt utseende. Har du rätt behörighet kan du snabbt och lätt göra både enklare uppdateringar eller genomgripande förändringar av den grafiska miljön. För den vanlige användaren innebär det att fokus kan ligga enbart på publicering av information, istället för teknik och programmering.

11 Öppet system — väx utifrån behov Webbtool möjliggör att efterhand kan bygga till funktionalitet eller förändra saker som behöver förändras, det är en dynamisk och stor fördel. Med webbtool ges SPF som organisation en stark och kraftfull möjlighet synas på internet och webben. Det finns förutsättningar att växa — men på ett enkelt sätt.

12 Kostnadseffektivt Webbtool har ingen installation utan är ett onlinesystem och levereras centralt via en webbserver. Det enda som Du behöver är en PC och med Windows operativsystem och Internet Explorer 6 eller senare version. Den kräver heller inte någon ”längre” utbildning eller inlärningsstid för den enskilda användaren. Varken några avancerade uppdateringar eller inköp av nya programvaror behövs. Webbtool är en långsiktig investering och ett system för din förening att växa i. Det sparar pengar, både idag och imorgon.

13 Framtidssäkrad - Kvalité handlar inte bara om själva plattformen. Då utvecklingen är dynamisk och en hemsida aldrig blir klar samt är under ständig utveckling Uppdateras systemet utan att du behöver fundera på sådana detaljer. Det gör systemet framtidssäkrat.

14 SPF och IT- och supportorganisation Användare som har ett problem Förening Distrikt Region Förbund

15 Mål B Utbilda webbspecialister regionvis Detta är ett förslag att vi använder nedan regionindelning i IT-verksamheten: Regioner Region Blekinge, Kalmar, Kronoberg, Skåne Region Bohus, Göteborg, Halland, Norra Älvsborg, Södra Älvsborg, Skaraborg Region Gotland, Jönköping, Södermanland, Östergötland Region Stockholm Region Uppsala, Värmland, Västmanland, Örebro Region Dalarna, Gästrikland, Hälsingland Region Härjedalen, Jämtland, Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland


Ladda ner ppt "- Alla föreningar har möjlighet till en egen hemsida med gemensamt utseende - Kostnadseffektivt för föreningarna - Enkelt att använda även för nybörjare."

Liknande presentationer


Google-annonser