Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Läs i Stjärnlösa nätter i 10 minuter

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Läs i Stjärnlösa nätter i 10 minuter"— Presentationens avskrift:

1 Läs i Stjärnlösa nätter i 10 minuter

2 Vad är du för förväntningar på dig från dina föräldrar?
Riktad skrivning Vad är du för förväntningar på dig från dina föräldrar? Skriv rubriken och svaret i din skrivbok till jag säger stopp, sen läser du upp vad du har skrivit.

3 Frågor till Stjärnlösa nätter
Vad betyder ”Ligga varmt om hjärtat”? Vad menar Reza när han säger ”Mustaschen gör dig till en man”? Hur ser släktingarna i Irak på Amars pappa? Varför blir pappan så arg när barnen inte gillar pizzan? Var bor Amar och hans familj när de är på besök i Irak? ”Du kan inte diska!” säger Amars moster till honom. Vad menar hon?

4 Om Kurdistan Kurdistan är ett statsövergripande område och en autonom region i norra Irak. Hela området Kurdistan med omstridd utbredning består av områden i sydöstra Turkiet, norra Irak, nordvästra Iran och nordöstra Syrien. Området består till överväldigande delen av en kurdisk befolkning. Trots kurdernas mångåriga kamp för en egen nation har Kurdistan aldrig erkänts som en suverän stat. Vissa kurdiska organisationer, som etniskt företräder den största folkgruppen i respektive område, har under många år fört en kamp med politiska och/eller militära medel för att vinna kurdisk autonomi eller för att skapa en kurdisk stat. Kurdistan är ingen nationalstat, är inte erkänt och har inga landgränser, förutom i den södra delen. Kurderna kan däremot i viss mån kallas en nation, eftersom de har ett språk samt en gemensam historia och kultur. Kurderna är nära besläktade med andra iranska folk, såsom perser och balucher, och talar språk inom den iranska språkgruppen..

5 Vad betyder orden? Slå upp de ord ni inte kan.
Autonom Överväldigande Suverän Etnisk Stat Nation Företräda Folkgrupp


Ladda ner ppt "Läs i Stjärnlösa nätter i 10 minuter"

Liknande presentationer


Google-annonser