Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kaffebryggaren Vem uppfan kaffebryggaren? Jo, 1802 kom fransmannen Descroisilles en apotekare i Rouen med kaffebryggaren. Vem uppfan espressobryggaren?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kaffebryggaren Vem uppfan kaffebryggaren? Jo, 1802 kom fransmannen Descroisilles en apotekare i Rouen med kaffebryggaren. Vem uppfan espressobryggaren?"— Presentationens avskrift:

1 Kaffebryggaren Vem uppfan kaffebryggaren? Jo, 1802 kom fransmannen Descroisilles en apotekare i Rouen med kaffebryggaren. Vem uppfan espressobryggaren? Espressobryggaren uppfans 1946 av italieraren Achilles Gaigga.

2 Kaffebryggarens historia
De tidigare egyptierna var de första kända människor att använda kaffe om det kaffebönor sitt ursprung i Afrika och spred sig snabbt till närliggande länder som Saudiarabien och Egypten. Den första metoden för beredningen var att rosta bönorna på en öppen eld och sedan lägga i kokande vatten för konsumtion. Historien lär oss att kaffet betraktades som en typ av vin, som användes för att byten och handel med. Jäsa i ett liknande sätt med druvor, kaffe var en källa till energi och värme för de flesta men vissa drack det för att de älskade smaken alltför mycket. En herre som kallas Herr. Laurens uppfann den första kaffekoknings maskinen 1818 som ständigt har ändrats därefter för att ta oss till kaffemaskinen vi ser idag. Godkändes av både män och kvinnor, kaffemaskinen genom åren har blivit en pålitlig och lättanvänd produkt. SLUT!

3 Framtidens kaffebryggare.
I fram tiden är en kaffebryggare du bara behöver en liten kubb med kaffepulver i. När du har lagt den i kaffebryggaren så sköter den jobbet sen.

4 Gjord av Anastasia.Å och Sandra.A 9B


Ladda ner ppt "Kaffebryggaren Vem uppfan kaffebryggaren? Jo, 1802 kom fransmannen Descroisilles en apotekare i Rouen med kaffebryggaren. Vem uppfan espressobryggaren?"

Liknande presentationer


Google-annonser