Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

ATT BLI EN EXPERTLÄSARE.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "ATT BLI EN EXPERTLÄSARE."— Presentationens avskrift:

1 ATT BLI EN EXPERTLÄSARE

2 HJÄRNAN Alla människor är olika och lär på olika sätt.
Vänster hjärnhalva tänker logiskt, analyserar, uppfattar tid, läser, räknar och skriver. Höger hjärnhalva känner rytmer, är bra på bilder, färger och form. Lever sig in i andras känslor. Minnas innehåll i en text. Fantisera och drömma. Läsförståelse kräver samarbete i hjärnan!

3 BRA SAKER ATT HA KOLL På FÖR NÄR DU DJUPLÄSER
Varför tror jag att boken har den titeln den har? Kan jag läsa något intressant om vad boken handlar om på baksidan? Vem är författaren? Ger illustrationerna mig förslag om bokens handling? Vem är berättarjaget i boken?

4 DEN RÄTTA KÄNSLAN För att boken skall gripa tag i dig måste du träna dig på att DJUPLÄSA Det kan man göra genom att vara uppmärksam på olika saker ...

5 PERSONBESKRIVNING Här är en 40 årig kvinna. Hon har brunt hår, vit tröja och stora pösiga blå byxor. Hon är snäll, bra på att lyssna, envis och ganska bestämd. Idag är hon glad för solen skiner och det är det bästa hon vet.

6 MILJÖBESKRIVNING Husen är höga och ligger tätt. Flera av husen har formen av ett rätblock. Staden ligger vid bergens kant och luften är hög och klar. Himlen lyser starkt blå. Det är tidig vår och inga växter har blivit gröna ännu.

7 PROBLEMET Var uppmärksam på vad problemet är i berättelsen. Då blir handlingen mer intressant. Om det är något du inte förstår så fråga!

8 FÖRUTSPÅ Lev dig in i din läsning och pröva att förutspå handlingen. Vad kommer hända sen? Vem är tjuven? osv

9 ATT KÄNNA IGEN SIG GÖR LÄSUPPLEVELSEN BÄTTRE
Känner du igen det du läser? Har du upplevt något liknande? Har du läst något liknande? Eller sett något som påminner om det du läser? Kan du känna känslan av att cykla?

10 KNYTA IHOP SÄCKEN - vad betyder det?
Blev det en bra lösning? Var det något som var otydligt? Var boken värd din tid? Kan du rekommendera den till någon annan? Fick du en läsupplevelse?

11 EN TÄNKANDE LÄSARE = EXPERTLÄSARE


Ladda ner ppt "ATT BLI EN EXPERTLÄSARE."

Liknande presentationer


Google-annonser