Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

SÖDERSLÄTTSPARTIETS vision för Gränslöst samarbete.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "SÖDERSLÄTTSPARTIETS vision för Gränslöst samarbete."— Presentationens avskrift:

1 SÖDERSLÄTTSPARTIETS vision för Gränslöst samarbete

2 Gränslöst samarbete för visionen ”Söderslätts Kommun” Det är ingen tillfällighet att vi heter Söderslättspartiet. Vi är ett lokalt tvärpolitiskt parti med ett gränslöst tänkande. Det innebär att vi värnar lika mycket om Söderslätt och byar som staden Trelleborg. Vi behöver varandra. Vi sträcker också ut en hand till våra grannkommuner. Tillsammans kan vi samarbeta inom viktiga områden för att bygga - Vårt Söderslätt!

3 Gemensam förvaltning för Söderslätt kostar mindre än om varje kommun har egna förvaltningar och staber. Detta frigör medel att skapa ökade resurser inom välfärdssektorn såsom skola, vård och omsorg, vilket medför ökad välfärd.

4 Lämpliga sektorer och förvaltningar att samlokalisera är: -landsbygdsplanering där naturen inte känner nuvarande kommungränser - bostadsbyggande där olika geografiska områden kan inriktas på olika boendeformer - turismprofilering eftersom besökarna inte är begränsade kommunvis - kollektivtrafiken behöver utvecklas gränsöverskridande för en levande landsbygd - teknik för energi och vatten kräver allt större investeringar som kan nyttjas av fler användare


Ladda ner ppt "SÖDERSLÄTTSPARTIETS vision för Gränslöst samarbete."

Liknande presentationer


Google-annonser