Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Bo och leva. Jag ska resa ett halvår och tänkte slå två flugor i en smäll – min kompis behöver en lägenhet och jag slipper betala hyra, så jag hyr ut.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Bo och leva. Jag ska resa ett halvår och tänkte slå två flugor i en smäll – min kompis behöver en lägenhet och jag slipper betala hyra, så jag hyr ut."— Presentationens avskrift:

1 Bo och leva

2 Jag ska resa ett halvår och tänkte slå två flugor i en smäll – min kompis behöver en lägenhet och jag slipper betala hyra, så jag hyr ut den till henne. Jag litar på henne så jag berättar inte för hyresvärden. Jag blir ju knappast vräkt även om värden skulle komma på oss. Sant falskt eller?

3 Jag har hört att man kan bli vräkt om man har flera katter hemma som förstör lägenheten genom att bland annat klösa på väggarna. Sant falskteller? Photo credit: Viola & Cats / Sorry absent (broken pc) / Foter / CC BY-NC-SAViola & Cats / Sorry absent (broken pc)FoterCC BY-NC-SA

4 Jag har haft fest och nu har min granne anmält till hyresvärden att han har blivit störd av mig. Nu kan jag bli vräkt. Sant falskteller? Photo credit: Duncan Rawlinson. Duncan.co / Foter / CC BY-NCDuncan Rawlinson. Duncan.coFoterCC BY-NC

5 Jag skulle ha betalt hyran förra veckan men hade inte råd så jag betalade inte och nu kan jag bli vräkt. Sant falskteller?

6 Min hyresvärd har hotat att vräka mig och säger att hon ska komma och kasta ut både mig och mina saker, vilket värden har rätt till. Sant falskt eller?

7 Vad har man rätt till? Vilka rättigheter och skyldigheter gäller när man hyr en lägenhet? Vad ska man tänka på när man hyr i andra hand? Flytta? Glöm inte att…

8

9 Vem får vad? Niklas intressen är att träna på Friskis och handla med aktier. Sara gillar bergsklättring och att laga mat. De tjänar ungefär lika mycket och delar på hyran och de gemensamma räkningarna. De sparar även pengar till en ny bil, deras sparutrymme är 2 500 kr vardera. Lika mycket kostar maten per person. För att göra det enkelt betalar Sara all mat, som kostar 5 000 kr, och Niklas köper aktier till sparandet för 5 000 kr. Åren går och förhållandet tar slut.

10 Vem får vad? Zaid och Camilla flyttade ihop efter gymnasiet. Några år senare fick de Nazlie. När Nazlie är två år omkommer Zaid i en trafikolycka. Zaid var försäkrad, både via jobbet och privat.

11 Vem får vad? Martin och Kim träffades på en fest. Två månader senare flyttade Martin in hos Kim. Det var mest praktiskt eftersom Martin bodde i en liten etta i andra hand och Kim hade en bostadsrätt, en stor tvårummare. De beslutade sig för att renovera lägenheten. Under ett par år gick alla deras pengar, ungefär 2 000 kr vardera i månaden, till renoveringen. Dessutom tog Martin ett banklån på 100 000 kr för att renovera köket. När renoveringen var klar hade värdet på lägenheten stigit med 400 000 kr. Kim träffar en ny och förhållandet tar slut.

12 Sambor – vad gäller? Bodelning enbart av gemensam bostad och bohag Sambor ärver inte varandra Är inte självklart förmånstagare till varandras livförsäkringar Vad gäller vid försörjningsstöd? Vad gäller vid utmätning av lön och tillgångar?


Ladda ner ppt "Bo och leva. Jag ska resa ett halvår och tänkte slå två flugor i en smäll – min kompis behöver en lägenhet och jag slipper betala hyra, så jag hyr ut."

Liknande presentationer


Google-annonser