Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ja jag tycker väl att alla utbildningar ska vara förankrade i en vetenskaplig grund, annars kan man väl lika gärna läsa en brevkurs inom ämnet, vi är ändå.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ja jag tycker väl att alla utbildningar ska vara förankrade i en vetenskaplig grund, annars kan man väl lika gärna läsa en brevkurs inom ämnet, vi är ändå."— Presentationens avskrift:

1 Ja jag tycker väl att alla utbildningar ska vara förankrade i en vetenskaplig grund, annars kan man väl lika gärna läsa en brevkurs inom ämnet, vi är ändå här för att få en akademisk utbildning och visst att det kanske inte är vi själva som betalar för den, men lägger man ner tre år av sitt liv så vill man ju ändå få en riktig utbildning. Mötesplats Borås- Högskolan i Borås 2014-10-23, Jenny Magnusson, Bibliotek och IT, Malmö högskola

2 ETT SAMARBETS- PROJEKT Ann-Britt Pramgård, Bibliotek & IT Ewa Stenberg, Bibliotek & IT Hanna Wilhelmsson, Bibliotek & IT Jenny Magnusson, Bibliotek & IT Pablo Tapia, Bibliotek & IT Claes Malmberg, Centrum för Akademiskt Lärarskap/LS

3 Bibliotekarier Studenter Lärare/ forskare HUR FÖRSTÅS FORSKNINGSANKNUTEN UTBILDNING AV STUDENTER, LÄRARE/FORSKARE OCH BIBLIOTEKARIER? HUR INTERAGERAR STUDENTER, LÄRARE/FORSKARE OCH BIBLIOTEKARIER I EN UTBILDNING PÅ VETENSKAPLIG GRUND? HUR KOMMER FORSKNINGS- ANKNYTNING TILL UTTRYCK I OLIKA AKTIVITETER?

4 MÖTEN I EN UTBILDNING PÅ VETENSKAPLIG GRUND * BIBLIOTEKSPRAKTIK * UNDERVISNINGSPRAKTIK * FORSKNINGSPRAKTIK

5 MÖTEN MELLAN LÄRARE OCH BIBLIOTEKARIER Ibland känns det som om man tjatar. Får jag komma och sitta hos er? Får jag lyssna? Kan vi göra en progresionsplan? (B2) Och precis som vi säger att ’gå till biblioteket om ni inte hittar, fråga en bibliotekarie’ och så litar vi på att studenterna gör det, men vi vet inte vad som händer sen. (P1)

6 MÖTEN MELLAN STUDENTER OCH BIBLIOTEKARIER ja, det kan man få ganska ofta i disken också. ’Jag ska skriva en samhällsvetenskaplig artikel om våld i hemmet i nära relationer, vilken teori tycker du jag ska använda?’ Man blir ett frågetecken. Det är ju typiskt en sådan grej som en handledare ska hjälpa till med. Många studenter tror att vi har ämneskunskaper som vi inte har. Det är ett elände. De tycker vi är så duktiga. (B3)

7 MÖTEN MELLAN STUDENTER, LÄRARE OCH BIBLIOTEKARIER Jag tycker att det kan vara helt ok att välja en artikel om man kan motivera varför man har valt den. Men vissa lärare verkar vara så strikt inriktade på att det ska vara en avhandling eller att det ska vara… och studenterna lär sig inte heller att bedöma texter på det sättet. Det känns väldigt fyrkantigt. För mig är inte informationssökning så fyrkantigt. Men det är svårt ibland att avgöra vilka tidskrifter studenterna får använda och inte använda (B3)

8 GRÄNSÖVERSKRIDANDE ARBETE Hur kan bibliotekarier och lärare arbeta gränsöverskridande? Vilka strategier kan lärare och bibliotekarier använda sig av för att interagera väl i en utbildning på vetenskaplig grund? Vilka boundary objects, förutom progressionsplaner och studenters uppgifter, finns som kan underlätta det gränsöverskridande samarbetet mellan lärare och bibliotekarier?

9

10 TACK… Rapporten finns här: http://dspace.mah.se/handle/2043/17011http://dspace.mah.se/handle/2043/17011 Kontakt: Jenny.magnusson@mah.se


Ladda ner ppt "Ja jag tycker väl att alla utbildningar ska vara förankrade i en vetenskaplig grund, annars kan man väl lika gärna läsa en brevkurs inom ämnet, vi är ändå."

Liknande presentationer


Google-annonser