Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hindrande och främjande faktorer vid samverkan. En analys av SMAK- deltagarnas erfarenheter av samverkan SMAK-seminariet 2012-04-25 Berth Danermark.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hindrande och främjande faktorer vid samverkan. En analys av SMAK- deltagarnas erfarenheter av samverkan SMAK-seminariet 2012-04-25 Berth Danermark."— Presentationens avskrift:

1 Hindrande och främjande faktorer vid samverkan. En analys av SMAK- deltagarnas erfarenheter av samverkan SMAK-seminariet Berth Danermark

2 BAKGRUND: specialisering & fragmentarisering Offentlig och privat verksamhet som riktar sig mot personer i behov av stöd och insatser av olika slag blir alltmer specialiserad och fragmenterad

3 Huvudbudskap Skapa strukturella betingelser för samverkan Skapa förståelse och respekt

4 Samverkan: ett samspel mellan olika dimensioner Regelverk Organisation Synsätt

5 Sociala representationer

6 Främjande faktorer

7 Hindrande faktorer

8 Grupp 2

9 Grupp 3

10 Grupp 4

11 Grupp 6

12 Grupp 7

13 Grupp 8

14 Grupp 9

15 Främjande faktorer: operativt perspektiv Tid för samverkan Kunskap om varandra och det man samverkar om Ledningens stöd Respektfullt bemötande

16 Främjande faktorer: ledningsperspektiv Kunskap om samverkan Samverkan mellan ”ledningarna” Engagemang och delaktighet Klarlägg regelverk och undanröja hinder Tillse att resurser för samverkan finns Involvera samtliga berörda parter Skapa mötesplatser

17 Ledningens uppgift är att … – bygga upp en god samverkanskompetens – identifiera de mekanismer som underlättar samverkan – planera för att understödja dessa mekanismer – identifiera de mekanismer som försvårar samverkan – planera för att motverka dessa mekanismer –löpande följa utvecklingen


Ladda ner ppt "Hindrande och främjande faktorer vid samverkan. En analys av SMAK- deltagarnas erfarenheter av samverkan SMAK-seminariet 2012-04-25 Berth Danermark."

Liknande presentationer


Google-annonser