Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Välkommen till presentationen av Faktura/Saldobesked i mySCHENKER

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Välkommen till presentationen av Faktura/Saldobesked i mySCHENKER"— Presentationens avskrift:

1 Välkommen till presentationen av Faktura/Saldobesked i mySCHENKER
Klicka på sidan när du vill gå vidare i presentationen. Faktura/Saldobesked finns i mySCHENKER på vår webbplats. Här finns också många andra tjänster som underlättar din administration. En fördel är också att du själv styr över vilka av dina kollegor och andra parter som ska ha tillgång till tjänsterna. Du är välkommen med din ansökan om konto till mySCHENKER på I tjänsten Faktura/Saldobesked kan du titta på följande dokument i pdf-format: Debiteringsbesked (gods) Fakturor (gods, paket och pall) Pallsaldobesked Underlag (tillhörande fraktsedlar och transportinstruktioner) Den här presentationen är avgränsad till att visa hur du använder tjänsten för att titta på pallsaldobesked, pallfakturor och tillhörande underlag. Vi visar: hur du löpande under månaden kan titta på dina pallsaldobesked. Kopplat till dessa finns tillhörande underlag, d v s fraktsedlar och transportinstruktioner. hur du kan titta på pallfakturor. Fakturan är i sin tur kopplad till aktuella pallsaldobesked och underlag.

2 Söka pallsaldobesked För att söka och se om det finns pallsaldobesked fylls följande fält i: Pallsaldobesked Kundnummer (väljs i rullisten) Från datum Till datum I det här fallet väljer vi att söka på perioden 1 januari till den 31 januari. Se nästa sida för sökresultatet 

3 Resultat vid sökning av pallsaldobesked
En resultatlista visas med eventuella pallsaldobesked som skapats under vald period. Eftersom pallsaldobeskeden alltid skapas den 15:e och sista varje månad blev resultatet två saldobesked då vi sökte på datumintervallet ( ). Saldobeskeden är tillgängliga i tjänsten dagen efter att de har skapats. Underlag (i pdf-format). Här visas de fraktsedlar/ transportinstruktioner som pallsaldobeskedet avser. Se nästa sida  Pallsaldobesked (i pdf-format) Här visas exakt det dokument du idag får i brevlådan.

4 Resultat vid sökning av pallsaldobesked - Titta på underlagen
Underlagen visas antingen som fraktsedel eller transportinstruktion. I de fall en fraktsedel inte finns visas istället en transportinstruktion. Markera de underlag du vill titta på. Laddningen tar en liten stund och därefter får du upp samtliga markerade underlag i pdf-format.

5 Söka Pallfaktura Vid sökning av faktura kan du söka på tre olika sätt:
- Datumintervall - Fakturanummer - Sändningsnummer I det här fallet väljer vi att söka på fakturanummer. Följande fält ska då vara imarkerade: Faktura Fakturanummer Se nästa sida för sökresultatet 

6 Resultat vid sökning av faktura
En resultatlista visas och finns den faktura vi sökte. Pallsaldobesked (i pdf-format) Här visas de pallsaldobesked som fakturan avser. Faktura (i pdf-format) Här visas exakt det dokument du idag får i brevlådan. Underlag (i pdf-format). Här visas de fraktsedlar/transportinstruktioner som fakturan avser. Se nästa sida 

7 Resultat vid sökning av pallsaldobesked - Titta på underlagen
Underlagen visas antingen som fraktsedel eller transportinstruktion. I de fall en fraktsedel inte finns visas istället en transportinstruktion. Markera de underlag du vill titta på. Laddningen tar en liten stund och därefter får du upp samtliga markerade underlag i pdf-format.

8 Välkommen till presentationen av Faktura/Saldobesked i mySCHENKER
Tack för visat intresse! Faktura/Saldobesked finns i mySCHENKER på vår webbplats. Här finns också många andra tjänster som underlättar din administration. En fördel är också att du själv styr över vilka av dina kollegor och andra parter som ska ha tillgång till tjänsterna. Du är välkommen med din ansökan om konto till mySCHENKER på Har du några frågor om tjänsten eller mySCHENKER är du välkommen att kontakta Kundservice på ditt lokala Schenker-kontor.


Ladda ner ppt "Välkommen till presentationen av Faktura/Saldobesked i mySCHENKER"

Liknande presentationer


Google-annonser